Μετρό Θεσσαλονίκης: ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για το άνοιγμα σταθμού χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο

Το Μετρό Θεσσαλονίκης συνεχίζει να προκαλεί και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Μετά από καθυστερήσεις δεκαετιών, το έργο φαίνεται να έχει μπει σε τροχιά παράδοσης…

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το Μετρό Θεσσαλονίκης ως αξιοθέατο, ενώ θα μπορούσε να λειτουργεί ήδη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την ανακοίνωση ότι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το αμαξοστάσιο της Πυλαίας και τον σταθμό Παπάφη, στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki 2022.

«Φαίνεται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η διοίκηση Ταχιάου στην Αττικό Μετρό αντιμετωπίζουν τους σταθμούς και τις εγκαταστάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης ως αξιοθέατα, την ώρα που εγκλημάτησαν κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, καταστρέφοντας και αποσπώντας τα πολύτιμα αρχαία ευρήματα στον σταθμό Βενιζέλου.

Παράλληλα, αποδεικνύεται με τον πιο έντονο τρόπο αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέει από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του σχεδιασμού για τον σταθμό Βενιζέλου, ότι θα μπορούσε το Μετρό Θεσσαλονίκης να λειτουργεί ήδη από το 2022, χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου», τονίζει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα