

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα της Κυριακής (4/12) η επιχείρηση για την επανατοποθέτηση του εντυπωσιακού αρχαίου κρηναίου το οποίο είχε αποσπαστεί από τον σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης, Αγία Σοφία.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, χρησιμοποιήθηκαν δύο ειδικοί γερανοί με μεγάλη ανυψωτική δύναμη που ήρθαν για τον σκοπό αυτό από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το GRTIMES, προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η επανατοποθέτηση μέρους του κρηναίου που ζυγίζει περίπου 75 τόνους.
Την επόμενη Κυριακή αναμένεται να μεταφερθεί στον ίδιο σταθμό και το τελευταίο κομμάτι του κρηναίου.
Να σημειωθεί πως από τα ξημερώματα στην οδό Εγνατία ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της επιχείρησης με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων να διεξάγεται από μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Για μία δύσκολη διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή με την τοποθέτηση των δύο τελευταίων κομματιών του μνημείου, έκανε λόγο σε δήλωση του ο Νίκος Δένης, επιβλέπων μηχανικός της Αττικό Μετρό.
Κλειστό θα παραμείνει τμήμα της Εγνατίας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, κλειστό θα παραμείνει τμήμα της οδού Εγνατίας μέχρι το απόγευμα της σημερινής ημέρας.
Αναλυτικά, όπως αναφέρεται:
Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (04-12-2022) θα πραγματοποιηθούν έκτακτες εργασίες μεταφοράς και επανατοποθέτησης αρχαιολογικού ευρήματος στην περιοχή της βόρειας πρόσβασης του Σταθμού Αγίας Σοφίας και συγκεκριμένα σε τμήμα της οδού Εγνατίας του Δήμου Θεσ/νίκης, από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. / Κοινοπραξία ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Οι εργασίες θα έχουν διάρκεια από την 05:00 έως την 18:00 ώρα.
Κατά τη διάρκεια των εν λόγω έκτακτων εργασιών θα γίνουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
*Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της οδού Εγνατίας, από το ύψος της οδού Στεφ. Τάττη έως το ύψος της οδού Μενελάου Μπακατσέλου.
*Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Εγνατίας, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, από το ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους έως το ύψος της οδού Μητρ. Γενναδίου.
Σχετικά Νέα
Αγρίνιο: Ποινικές διώξεις για 40 θανάτους από κορονοϊό στο νοσοκομείο – Ποιες οι κατηγορίες
Ποινική δίωξη κατά του νοσοκομείου Αγρινίου για την υψηλή θνησιμότητα, στην διάρκεια της πανδημίας.
Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε σε αστικό λεωφορείο στο Πανόραμα
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πανοράματος,.
-
Μαρία Καρυστιανού: Ραγίζει καρδιές η ανάρτησή της για την γιορτή της μητέρας
Με μία ανάρτηση που ραγίζει καρδιές, η Μαρία Καρυστιανού αναφέρεται στην κόρη της Μάρθη,.
Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει νέα νομοθετική ρύθμιση για απαγόρευση λειτουργίας ψησταριών σε πανηγύρια
Η κυβέρνηση διαψεύδει τα δημοσιεύματα για νέα νομοθετική ρύθμιση που αφορά την απαγόρευση λειτουργίας.