Μετρό: Στάση εργασίας στις 4/5 και 24ωρη απεργία στις 6/5

Δύο ημέρες κινητοποιήσεων ανακοίνωσε το ΣΕΛΜΑ (σωματείο εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών) για την ερχόμενη εβδομάδα.

Αρχικώς δήλωσε συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 4/5 με στάση εργασίας, από την έναρξη μέχρι τις 9.00 το πρωί και από την 21.00 μέχρι την λήξη της βάρδιας. Ακολούθως δήλωσε συμμετοχή στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας με 24ωρη απεργία στις 6/5.

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ καλεί για τον ετεροχρονισμένο λόγω Πάσχα εορτασμό της Πρωτομαγιάς για τις 4 Μαΐου, ενώ ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΑΜΕ έχουν ανακοινώσει απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις για την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Συγεκριμένα το ΣΕΛΜΑ αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Η υπεράσπιση των κατακτήσεων της πρωτομαγιάς συμπίπτει φέτος με την έναρξη των κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάθεση του νέου εργασιακού νόμου. Το διακύβευμα για τον εργαζόμενο λαό ξεπερνά κατά πολύ εκείνο ενός απλού εορτασμού. Θα πρέπει τα δευτεροβάθμια σωματεία, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες να προτείνουν και να σχεδιάσουν μαζί με τα εργοστασιακά συνδικάτα ένα πρόγραμμα αγώνα διαρκείας μέχρι την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου».

Επισημαίνεται ότι απεργίες και στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει κι άλλοι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει για την Εργατική Πρωτομαγιά η ΓΣΕΕ την Τρίτη 4 Μαΐου 2021 και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021.

Έτσι την Τρίτη 4 Μαΐου 2021:

Στα Λεωφορεία, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 και τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα. Σημειώνεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ατομικής συμμετοχής οδηγών σε 24ωρη απεργία που θα έχει ως συνέπεια να εκτελούνται μειωμένα δρομολόγια.

Στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από τις έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Στο Τραμ, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 16:00.

Στα Τρόλεϊ, τη γραμμή του ΗΣΑΠ και στον Προαστιακό δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια απόφαση για συμμετοχή σε απεργία.
Αντιστοίχως την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021:

Στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Στη γραμμή του ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) η Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία.

Στα Τρόλεϊ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία

Στο Τραμ, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε της αναστολή όλων των δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας (καθώς και των υπόλοιπων δρομολογίων σε όλη την Ελλάδα) λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Εξαιτίας της απεργίας ισχύει αναστολή νυχτερινών δρομολογίων από το προηγούμενο βράδυ στη γραμμή της Χαλκίδας.

Στα Λεωφορεία δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια απόφαση για απεργία, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ατομικής συμμετοχής οδηγών στην 24ωρη απεργία με αποτέλεσμα να εκτελεστούν μειωμένα δρομολόγια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα