Μετρίασε τα κέρδη του ο χρυσός καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων και το δολάριο ενισχύθηκαν

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να μετριάζει τα κέρδη του μετά την ενίσχυση του δολαρίου και των αποδόσεων στα ομόλογα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,9% στα 2.236,5 δολ. ανά ουγγιά.

Ο spot χρυσός κερδίζει 0,3% στα 2.238,18 δολ. ανά ουγγιά, μετά το άλμα του σε νέο ιστορικό υψηλό στα 2.265,49 δολ. νωρίτερα σήμερα.

Το δολάριο κερδίζει 0,5% σήμερα και σκαρφαλώνει σε υψηλό άνω των τεσσάρων μηνών έναντι των ανταγωνιστών του, καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. Την ίδια στιγμή, η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ κερδίζει πάνω από 10 μονάδες βάσης. Η ανοδική κίνηση ακολούθησε τα ισχυρά στοιχεία που είδαν νωρίτερα σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον κλάδο της μεταποίησης.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Institute for Supply Management (ISM) έδειξαν ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου πέρασε σε τροχιά επέκτασης τον Μάρτιο, για πρώτη φορά σε ενάμιση χρόνο, ξεπερνώντας ταυτόχρονα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI του ISM ενισχύθηκε στις 50,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα από 47,8 μονάδες το Φεβρουάριο. Αυτή είναι η υψηλότερη μέτρηση και η πρώτη φορά που ο δείκτης ξεπερνά το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τον δείκτη στο 48,5

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, το ασήμι spot σημειώνει μικρές μεταβολές στα 24,96 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα χάνει 0,7% στα 901,50 δολ. και το παλλάδιο γνωρίζει βαρύτερες απώλειες 2% στα 994,00 δολ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα