Μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου εξήγγειλε ο υφυπουργός Κώστας Σκρέκας

Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης για την αγροτική πολιτική και την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην ισχυρή ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Κάλεσε τους αγρότες να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μεγάλα συνεργατικά σχήματα, ώστε να μπορούν να επιτύχουν χαμηλότερο κόστος παραγωγής και ταυτόχρονα καλύτερες τιμές πώλησης των προϊόντων τους. «Η κυβέρνηση ενθαρρύνει τη συλλογική οργάνωση των παραγωγών» σημείωσε και αφού υπενθύμισε τη μείωση του φόρου στο 10% για τα συνεργατικά σχήματα, προσέθεσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργία των αγροτικών συνεταιρισμών.

«Η συνεργασία είναι μονόδρομος», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας, συμπληρώνοντας ότι αποτελεί επίσης την καλύτερη δυνατή επιλογή για τους αγρότες και στη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο, επισήμανε, θα ενισχύσει τη λογοδοσία, τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών και την αντιπροσωπευτικότητα των συνεταιρισμών.

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε ακόμα τον κεντρικό χώρο της 3ης Γιορτής Τσίπουρου και συνομίλησε με παραγωγούς. Νωρίτερα, έγινε δεκτός από τον δήμαρχο Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη με αγρότες της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα