Μέτρα προστασίας από τους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά για τους αστέγους

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχει θέσει τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πειραιά η επέλαση του πρώτου κύματος ψυχρής εισβολής.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, σύμφωνα με την πρόγνωση της Ε.Μ.Υ., αλλά και το τσουχτερό κρύο από το δεύτερο κύμα ψύχους που αναμένεται από το Σάββατο, έχουν κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία των ευάλωτων πολιτών και των αστέγων.

Έτσι, από σήμερα Τετάρτη, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου (ΚΥΑΔΑ) ενεργοποιεί τις υπηρεσίες του, ενώ οι ομάδες Street Work ξεκίνησαν να επιχειρούν στους δρόμους της πόλης, μοιράζοντας ζεστό τσάι, σταφίδες, φρυγανιές, είδη ρουχισμού και κουβέρτες.

Στην Αθήνα θα λειτουργεί το Υπνωτήριο επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων και στον Πειραιά το Υπνωτήριο του Ομίλου Unesco στα Καμίνια

Επίσης θα παρέχεται βοήθεια σε πολίτες που δυσκολεύονται να μετακινηθούν και να βρουν στέγαση και ζεστασιά στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων, το οποίο λειτουργεί για τη διαμονή, σίτιση και εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Ειδικότερα, οι άστεγοι μπορούν να φιλοξενηθούν στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων, επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων.

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ (2105246515-6, εσωτ. 0) θα λειτουργεί μέχρι τις 23:00 και θα δέχεται αναφορές από πολίτες για τα σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια, ώστε να παρέμβουν οι ομάδες Street Work.

Αναφορές για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι, μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595.

Θερμαινόμενοι χώροι στον Πειραιά

Για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες στον Πειραιά, στον δήμο λειτουργεί θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη βάση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, για τη φιλοξενία των πολιτών θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, από σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 στις 15:00, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.

Στη δομή (Μυκάλης 51, Καμίνια – τηλέφωνα επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077) εφαρμόζονται μέτρα πρόληψης ενάντια στον Covid – 19.

Να σημειωθεί ότι αναλόγως της εξέλιξης των καιρικών συνθηκών, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα