Μετοχές αξίας 8,2 δισ. δολαρίων πουλάει ο Τζακ Μα

Ο συνιδρυτής της Alibaba Group Holding Ltd Τζακ Μα, έκανε περικοπές στο μερίδιο του στην εταιρεία, από το περασμένο έτος σε 4,8% από 6,2%, εξαργυρώνοντας περίπου 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην τρέχουσα τιμή της μετοχής της, σύμφωνα με την ετήσια κατάθεση της.

Η εκποίηση έρχεται τη στιγμή που ο Μα αποσύρθηκε ως εκτελεστικός πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου τον Σεπτέμβριο και αποτραβήχτηκε από τους επίσημους επιχειρηματικούς ρόλους για να επικεντρωθεί στη φιλανθρωπία.

Η Alibaba δεν αποκάλυψε τη μέση τιμή πώλησης της εκποίησης. Η τιμή της μετοχής της έχει αυξηθεί περίπου 40%, από τη στιγμή που ο Μα ανέφερε τη συμμετοχή του στο 6,2% στην εταιρεία πριν από ένα χρόνο.

Η απόδοση της μετοχής έχει ενισχυθεί από την πρόβλεψη για αύξηση των κερδών, ακόμη και όταν η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται απότομα, καθώς περισσότεροι άνθρωποι ψωνίζουν στο διαδίκτυο για βασικά προϊόντα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Alibaba Joseph Tsai, μείωσε επίσης το μερίδιο του στην εταιρεία κατά την ίδια περίοδο, σε 1,6% από 2,2%. Οι εκφορτωμένες μετοχές είχαν αξία 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή.

Τόσο ο Μα όσο και ο Τσάι , συμμετείχαν σταθερά στις τακτικές επιχειρήσεις της «Alibaba», από τότε που ο Ντάνειλ Ζαγκ, ανακοινώθηκε ως διάδοχος του Μα και πρόεδρος της εταιρείας, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, οι δύο έχουν δωρίσει εκατομμύρια μονάδες προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού (PPE), μέσω των ατομικών τους φιλανθρωπικών «όπλων», σε νοσοκομεία παγκοσμίως, για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η κατάθεση του Απριλίου 2019, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο Μα σχεδιάζει να πουλήσει έως και 21 εκατομμύρια μετοχές εντός ενός έτους, για να υποστηρίξει τις φιλανθρωπικές του προσπάθειες.

Σχετικά Νέα