Μεθοδεύουν αλλοίωση της λαϊκής βούλησης μέσω της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού

Όπως αναφέρει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η ΑΥΓΗ, με πατριωτικές κορώνες η Ν.Δ. προσπαθεί να καλύψει την κομματική ιδιοτέλεια, καθώς μεθοδεύει αλλοίωση της λαϊκής βούλησης με αλλαγή του εκλογικού σώματος μέσα από τη μαζική εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους αποδήμων τρίτης και τέταρτης γενιάς

Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού αναμένεται να αναδειχτεί σε κρίσιμο κρίκο του πολιτικού πόκερ που ήδη ανοίγουν το Μαξίμου και το υπουργείο Εσωτερικών καθώς τα σενάρια που βάζει στο τραπέζι ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εμπεριέχουν ουκ ολίγα αμφιλεγόμενα και γκρίζα σημεία.

Για το «δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη Γη» μίλησε ο κ. Θεοδωρικάκος, στη συνέντευξή του στη “Real News”.

«Το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη γη είναι πρώτα απ’ όλους δικό τους δικαίωμα. Συζητάμε μαζί τους τη βέλτιστη λύση. Όπως και να διασφαλίσουμε το αυτονόητο, ότι τα παιδιά των Ελλήνων είναι Έλληνες πολίτες όπου κι αν γεννιούνται», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα έρθει στην Βουλή μέσα στο 2019.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο. Ο Τ. Θεοδωρικάκος ετοιμάζεται να εγγράψει στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας τους Έλληνες όλης της Γης. Και τα παιδιά τους. Και τα παιδιά των παιδιών τους.

Οι παγίδες του εγχειρήματος βρίσκονται στους δύο βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου που είναι η λεγόμενη «ισοτιμία» της ψήφου και η παροχή δυνατότητας για επιστολική ψήφο – δυο άξονες οι οποίοι, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υποκρύπτουν προθέσεις κομματικής «εργαλειοποίησησ» του εκλογικού δικαιώματος των αποδήμων.

Όπως αναφέρει το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ, «αν η Ν.Δ. θέλει να προχωρήσει συναινετικά, ας υιοθετήσει το πόρισμα της προηγούμενης κυβέρνησης, που προτείνει ορθολογικές λύσεις για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Ή ας καλέσει τα άλλα κόμματα σε διαβούλευση.

Αυτά τα εκβιαστικά, του τύπου “δεν πιστεύω να υπάρξει ελληνικό κόμμα που δεν θα ψηφίσει”, θυμίζουν την πατριδοκάπηλη εθνικοφροσύνη της ΕΡΕ. Τα κόμματα θα κάνουν αυτό που νομίζουν. Κριτήριο του πατριωτισμού τους δεν είναι η συναίνεση στα μικροπολιτικά σχέδια του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η «Καθημερινή της Κυριακής», η «ισότητα» της ψήφου θα διασφαλίζεται μέσα από την παροχή της δυνατότητας στους Έλληνες του εξωτερικού που έχουν την ιθαγένεια και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν κανονικά και η ψήφος τους να προσμετρείται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα. Παραμένει όμως ακόμη άγνωστο εάν θα ψηφίζουν στην εκλογική περιφέρεια που είναι εγγεγραμμένοι ή εάν η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή θα προσθέτει στο τέλος των πινάκων των πρωτοδικείων που προβλέπονται από τη νομοθεσία για την εκλογή βουλευτών από τους ψηφοφόρους εντός Ελλάδας και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του εξωτερικού, έτσι ώστε αυτά να ενσωματωθούν, τελικώς, στον γενικό οριστικό πίνακα αποτελεσμάτων των εκλογών.

 

πηγή  ΑΥΓΗ

Σχετικά Νέα