

Οι ισχυροί άνεμοι δυτικών-βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς στο Σχίνο Κορινθίας, αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Οι μέσες εντάσεις τους αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα 7-8 μποφόρ, ενώ εξασθένηση των ανέμων εκτιμάται ότι θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Όσον αφορά στην πρόγνωση του καιρού, την Παρασκευή αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στη Χαλκιδική), της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε τμήματα των Σποράδων και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, κυρίως στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 28, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι τόσο στα πελάγη όσο και σε πολλές χερσαίες περιοχές της χώρας θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Θρακικό πέλαγος, όπου θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ.
Στην Αττική θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις που μέχρι το πρωί θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά τμήματα του νομού τα 8 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.