Μετάλλαξη Όμικρον-ΔΝΤ: Eξετάζει αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για ανάπτυξη

Πιθανό να αναθεωρηθούν προς τα κάτω οι πρόσφατες προβλέψεις του ΔΝΤ για παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, λόγω της εμφάνισης της παραλλαγής «Όμικρον» του κορωνοϊού, δήλωσε η γενική διευθύντρια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Reuters Next, η ίδια δήλωσε: «Μια νέα παραλλαγή που μπορεί να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα ενδέχεται να πλήξει την εμπιστοσύνη και υπό αυτή την έννοια, είναι πιθανό να δούμε κάποια υποβάθμιση στις προβλέψεις του Οκτωβρίου για την παγκόσμια ανάπτυξη».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ακόμα ότι αυτοί που χαράσσουν πολιτική στις ΗΠΑ πρέπει να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν το υψηλό ποσοστό πληθωρισμού, αλλά ότι τέτοιες μεγάλες πιέσεις τιμών δεν παρατηρούνται παγκοσμίως, επιτρέποντας σε άλλες οικονομίες να αλλάξουν πολιτική με τον δικό τους ρυθμό.

Η Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι η δύναμη της αμερικανικής οικονομίας έχει θετικές δευτερογενείς επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι αυξάνει τους κινδύνους ότι άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να απαντήσουν με αυξήσεις επιτοκίων, αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα περιορίσει τη διευκολυντική της πολιτική τους επόμενους μήνες, όπως αναμένουν τώρα οι περισσότεροι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα