Μετά τον Τσίπρα, ο Μητσοτάκης – Στόχος η προσέλκυση γαλλικών επενδύσεων

Πριν από δύο χρόνια ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διαμονή του στην Ελλάδα, είχε συζητήσεις επί συζητήσεων με τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για την προσέλκυση γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε εμφανιστεί ιδιαίτερα υποστηρικτικός στις προσπάθειες που έκανε η χώρα για να βγει από την κρίση και είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα: « Έφερα τους επιχειρηματίες μαζί μου για να επενδύσουν. Σάς εμπιστεύομαι , εμπιστεύομαι και σένα. Έχετε πάρει πολύ γενναίες αποφάσεις».

Σημειώνεται ότι τότε είχαν υπογραφεί συμφωνίες από ιδιώτες επενδυτές οι οποίες ωστόσο δεν ανακοινώθηκαν, ενώ προετοιμάστηκε και το έδαφος για συνεργασία επιχειρήσεων της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Επίσης είχε υπάρξει συμφωνία της εταιρίας Corallia  με την Air Bus, συμφωνία δημιουργίας αιολικού πάρκου ανάμεσα στην ΔΕΗ και την αντίστοιχη γαλλική επιχείρηση Ηλεκτρισμού και συμφωνία συνεργασίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής του ελληνικού SL cluster διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών με το Aerospacevalley με έδρα την Τουλούζη.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά πόσο μας στάθηκε η φίλη Γαλλία

Διαβάστε επίσης: Ηχηρό μήνυμα Μακρόν στην Τουρκία για κυπριακή ΑΟΖ

Σήμερα, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στόχο στη συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μακρόν είναι να ενισχύσει περαιτέρω την εικόνα της χώρας και να προωθήσει την οικονομική διπλωματία, με βασικούς στόχους την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση μίας νέας συμφωνίας που να ενισχύει την ανάπτυξη στην χώρα. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον των Γάλλων επενδυτών είναι μεγάλο και καλύπτει σειρά τομέων όπως η ενέργεια, τα δίκτυα, οι κατασκευές και ο τουρισμός.

Η στόχευση του πρωθυπουργού για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 αποτελεί απαράγραπτη δέσμευση, όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, ώστε να απελευθερωθεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για τη μείωση των φόρων και των εισφορών και τη στήριξη των πλέον αδύναμων.

Σχετικά Νέα