Μετά την Κέρκυρα, εμβολιασμοί εκτός σειράς και στον Βόλο

Πριν ακόμη κοπάσει ο θόρυβος που ξέσπασε με το θέμα του γιατρού στην Κέρκυρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι παρέλυσαν τα άκρα του μετά το εμβόλιο που έκανε, αλλά την ίδια ώρα κατηγορήθηκε για ψευδείς ισχυρισμούς και εκκρεμεί εις βάρος του ΕΔΕ, καθώς φαίνεται να προχώρησε σε εμβολιασμούς εκτός σειράς, έρχεται ακόμα μία καταγγελία να προκαλέσει σάλο.

Πρόκειται εκ νέου για εμβολιασμούς εκτός σειράς, αυτή τη φορά στο γηροκομείο Βόλου, τους οποίους κατήγγειλε στο MEGA ο δημοσιογράφος του MyVolos, Αντώνης Φωκίδης.

Η καταγγελία

Όπως χαρακτηριστικά είπε «στις 25 Ιανουαρίου, όπως προκύπτει και από δελτίο Τύπου του ιδρύματος, έγινε ο πρώτος μαζικός εμβολιασμός των ηλικιωμένων και των εργαζομένων.

Συγγενείς των τροφίμων είδαν στη δεύτερη διαδικασία του εμβολιασμού, για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, άτομα ξένα προς το ίδρυμα να εισέρχονται στη μονάδα και να εμβολιάζονται, με καταστρατήγηση της προτεραιοποίησης. Εκτός σειράς εμβολιάστηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ενώ υπήρξαν αναφορές και για ακόμα δύο, εφοριακούς, που εμφανίστηκαν στη λίστα του γηροκομείου ως υπάλληλοί του

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο ΕΟΔΥ στον επαναληπτικό εμβολιασμό έπρεπε να έχει την πρώτη λίστα του πρώτου εμβολιασμού, γιατί επρόκειτο για δεύτερη δόση. Κάτι που δεν έγινε. Δεν ξέρουμε πώς επελέγησαν οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς. Οι συγγενείς που κατήγγειλαν αυτά τα πράγματα φοβούνται για τους δικούς τους, καθώς αυτοί που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς μπήκαν εντός του ιδρύματος χωρίς να γνωρίζουμε αν έχουν ελεγχθεί και αν έχουν τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Παγώνη: Να καταγγελθούν τα περιστατικά

Τα περιστατικά καταστρατήγησης κάθε έννοιας προτεραιότητας – αλλά και ηθικής – κλήθηκε να σχολιάσει η Ματίνα Παγώνη.

Αναφερόμενη στο θέμα του γιατρού της Κέρκυρας, τόνισε στο MEGA πως «ό,τι σφάλμα έχει κάνει υπάρχουν τα πειθαρχικά όργανα που θα πρέπει να παραπεμφθεί. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία. Τα πειθαρχικά όργανα λειτουργούν, οπότε δε χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός. Τα πειθαρχικά κάνουν καλά τη δουλειά τους και το έχουμε αποδείξει»

Κληθείσα να σχολιάσει την καταγγελία του κ. Φωκίδη για το γηροκομείο στον Βόλο, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε:

«Αυτό το γεγονός πρέπει να καταγγελθεί και να δούνε πώς ακριβώς έγινε. Υπάρχει συγκεκριμένη λίστα και όταν δίνεις το ΑΜΚΑ, αν δεν είσαι στη λίστα, σε πετάει εκτός. Κατευθείαν παραπέμπεσαι στην Επιτροπή Διαφάνειας όταν είσαι εκτός συστήματος».

Πρόεδρος Δ.Σ. γηροκομείου Βόλου: Αυτό που έγινε λέγεται ‘νέα ιατρική εντολή’

Τη θέση του γηροκομείου για το περιστατικό γνωστοποίησε μέσω δήλωσής του και ο πρόεδρος του ΔΣ του γηροκομείου Βόλου, Πάνος Παύλος, ο οποίος επιβεβαίωσε με τα λεγόμενά του ότι δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο:

«Προχθές που κάναμε τον δεύτερο εμβολιασμό ήταν ημέρα γιορτής. Εμβολιάστηκε η αντιπρόεδρος του γηροκομείου που είναι εφοριακός, έχει δώσει τη ζωή της για το γηροκομείο Βόλου. Έτσι βρέθηκε στη λίστα.

Ένα άτομο εμβολιάστηκε εκτός σειράς. Στον πρώτο εμβολιασμό πεταχτήκαν οκτώ εμβόλια, τρεις ηλικιωμένοι αρνήθηκαν να κάνουν, άλλοι τρεις είχαν πυρετό, και άλλοι δύο έφυγαν από τη ζωή. Ένα μέλος του ΔΣ ήταν στην Αθήνα αποκλεισμένος, άλλο μέλος είχε αλλεργία και δεν έκανε το εμβόλιο.

Αυτά τα εμβόλια λοιπόν, την πρώτη φορά πετάχτηκαν. Εμείς δεν είμαστε μόνιμη μονάδα εμβολιασμού, είμαστε μεταφερόμενη μονάδα. Βεβαίως ενημερώσαμε και τον ΕΟΔΥ, και τον γιατρό που ήταν υπεύθυνος εμβολιασμού, και μας είπαν ότι περισσεύουν αυτές οι δόσεις.

Έτσι ήρθε άτομο εκτός γηροκομείου και έκανε το εμβόλιο. Δυστυχώς ήταν μόνο ένα άτομο, και το θέμα θα έπρεπε να είναι τα έξι εμβόλια που πήγαν χαμένα. Οι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ έπρεπε να έχουν τη λίστα από το νοσοκομείο και να καλέσουν τους επόμενους. Αυτό που έγινε λέγεται νέα ιατρική εντολή. Είναι διοικητικό θέμα, έπρεπε να έχει ενημερώσει ο διευθυντής του γηροκομείου. Εγώ είμαι εθελοντής».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα