Μέσα Νοεμβρίου στην Κύπρο η Λουτ εν όψει τριμερούς

Η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο στα μέσα Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας, που γίνεται για τη συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, «επί του παρόντος αναμένεται (η κ. Λουτ) να επισκεφθεί την Κύπρο ενδεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου, και η συνάντηση της μαζί μου έχει οριστεί στις 16 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα».

«Είναι μια προετοιμασία που γίνεται ενόψει της συναντήσεως που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, με τον ΓΓ των ΗΕ», υπέδειξε, ενώ ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για την τριμερή, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα όπως υπάρξουν αποτελέσματα «αν η άλλη πλευρά διαθέτει την ίδια αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση με αυτή που διαθέτουμε εμείς».

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για συνεργασία από την Άγκυρα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα ενημερώσει πρώτα το Εθνικό Συμβούλιο «για τις πληροφορίες που έχουμε και εν συνεχεία, εν ανάγκη, θα γίνουν και δημόσιες δηλώσεις».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της 16ης Νοεμβρίου.

Σχετικά Νέα