

Ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και υποψήφιος για την καγκελαρία στις προσεχείς εκλογές, Φρίντριχ Μερτς, τόνισε την Τρίτη ότι η διαβαθμισμένη έκθεση του Γερμανού πρέσβη στην Ουάσινγκτον για τον Ντόναλντ Τραμπ – η οποία διέρρευσε και το περιεχόμενό της είναι επικριτικό για τον 47ο πρόεδρο των ΗΠΑ – έχει πλήξει την εικόνα της γερμανικής κυβέρνησης.
Το έγγραφο, το οποίο φέρει ημερομηνία 14 Ιανουαρίου και την υπογραφή του πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Αντρέας Μιχαέλις, περιγράφει την ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ για τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο ως «μέγιστη απορρύθμιση» που θα επιφέρει «επαναπροσδιορισμό της συνταγματικής τάξης – υπερσυγκέντρωση εξουσιών στα χέρια του προέδρου, εις βάρος του Κογκρέσου και των πολιτειακών αρχών». Προβλέπει επίσης ότι «βασικές δημοκρατικές αρχές θα υπονομευθούν σε μεγάλο βαθμό, οι αρχές επιβολής του νόμου και τα μέσα ενημέρωσης θα στερηθούν την ανεξαρτησία τους, ενώ επιχειρηματίες της τεχνολογίας θα καταστούν πανίσχυροι.
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, ο Μερτς εκτίμησε ότι οποιοδήποτε αίτημα της απερχόμενης γερμανικής κυβέρνησης για διάλογο με τις ΗΠΑ θα απορριπτόταν πλέον. «Αυτό το μήνυμα από την Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί φρασεολογία πολιτικού ακτιβιστή. Και προφανώς έχει δημοσιοποιηθεί σκοπίμως», είπε ο Φρίντριχ Μερτς, χαρακτηρίζοντας τη διαρροή «σοβαρό σφάλμα» για τη γερμανική εξωτερική πολιτική.
Σχετικά Νέα
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.