Μέρκελ: Tι θα κάνει μετά τη λήξη της θητείας της

Στα τέλη Σεπτεμβρίου Η θητεία της Άγκελα Μέρκελ ως καγκελαρίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει λήξει. Στο τιμόνι της διακυβέρνησης βρίσκεται από το 2005, ενώ δεν έχει θέση υποψηφιότητα για τις ομοσπονδιακές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Μετά από 16 χρόνια διαρκούς πίεσης στην καγκελαρία, η Μέρκελ αισιοδοξεί ότι θα κάνει ένα πραγματικό διάλειμμα έπειτα από τη θητεία της, χωρίς να πρέπει να αποδεχθεί αμέσως την επόμενη πρόσκληση και να παραβλέψει τα προσωπικά της ενδιαφέροντα.

«Δεν θα αποδεχτώ αμέσως την επόμενη πρόσκληση επειδή θα φοβηθώ ότι δεν θα έχω τίποτα να κάνω και κανείς δεν θα με θέλει πια», ανέφερε η καγκελάριος κατά την επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον. Εκεί αναγορεύθηκε σε επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, με την αιτιολογία ότι «δεν είναι μόνο ηγέτις της Γερμανίας, αλλά υπήρξε επίσης ένας φάρος για τον κόσμο σε περιόδους κρίσης».

Ερωτηθείσα για το τι θα κάνει την επόμενη ημέρα έπειτα την παράδοση της καγκελαρίας, η Χριστιανοδημοκράτις (CDU) πολιτικός είπε: «θα ήθελα να κάνω ένα κανονικό διάλειμμα και να σκεφτώ τι με ενδιαφέρει πραγματικά. Τα τελευταία 16 χρόνια δεν είχα πολύ χρόνο για να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Και τότε ίσως προσπαθήσω να διαβάσω κάτι και όταν κλείνουν τα μάτια μου επειδή κουράστηκα, τότε θα κοιμηθώ λίγο και μετά θα δούμε».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι δεν θα της λείψει να παίρνει διαρκώς αποφάσεις. «Πιθανόν να κάνω από συνήθεια πολλές σκέψεις για το τι πρέπει να γίνει σε αυτήν την περίπτωση, αλλά τότε θα θυμηθώ γρήγορα ότι κάποιος άλλος ασχολείται με αυτό τώρα. Και νομίζω ότι αυτό θα μου αρέσει πάρα πολύ».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα