

Με την ευχή «να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για το μέλλον», έκλεισε την ομιλία της στο Συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) η Άγγελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι το Συνέδριο που άρχισε το βράδυ της Παρασκευής είναι το 40ό στο οποίο συμμετέχει ως Καγκελάριος, αλλά και το τελευταίο.
Επιχειρώντας μια σύντομη αναδρομή στα 15 τελευταία χρόνια, η Μέρκελ αναφέρθηκε στα «πάρα πολλά» που πέτυχε το κόμμα της – και ως κυβερνητικός εταίρος – , τονίζοντας ότι το CDU στάθηκε πάντα έτοιμο να αναλάβει ευθύνη – όποια και αν ήταν αυτή. «Για όλα αυτά μπορούμε να είμαστε περήφανοι», είπε χαρακτηριστικά και, απαριθμώντας τις κρίσεις που αντιμετώπισε η Γερμανία κατά το ίδιο διάστημα (διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, ευρωπαϊκή κρίση χρέους, προσφυγική κρίση) σημείωσε ότι, όπως η Γερμανία αντιμετώπισε αυτές τις καταστάσεις, έτσι θα αντιμετωπίσει και την τρέχουσα κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, «την σκληρότερη δοκιμασία μετά τον Πόλεμο», όπως είπε.
«Σήμερα βιώνουμε σίγουρα την πιο δύσκολη δοκιμασία, την πανδημία του αιώνα, η οποία δοκιμάζει την οικονομία μας και απαιτεί τόσα πολλά από τους περισσότερους ανθρώπους», πρόσθεσε η Άγγελα Μέρκελ, για να τονίσει ότι το CDU συμβάλλει πολύ σημαντικά στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.
Ο κόσμος θα συνεχίσει να αλλάζει πολύ πιο γρήγορα, προέβλεψε η Καγκελάριος και ανέδειξε ως βασικές προκλήσεις της εποχής την ψηφιοποίηση, την κλιματική αλλαγή και το δημογραφικό πρόβλημα. «Γνωρίζουμε ότι η δύναμη της χώρας μας είναι οι άνθρωποί της», συνέχισε η Μέρκελ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα της ξέρει καλά τις ανησυχίες των ανθρώπων π.χ. για τις θέσεις εργασίας, αλλά και τις ανησυχίες των νέων για το μέλλον τους και ότι θα συνεχίσει να δίνει πρακτικές και όχι θεωρητικές λύσεις.
Αναφερόμενη, τέλος, στην διεξαγωγή του συνεδρίου εξ ολοκλήρου ψηφιακά, η Άγγελα Μέρκελ δήλωσε μεν ότι της λείπει η ατμόσφαιρα της αίθουσας, αλλά τόνισε ότι προέχει η ασφάλεια και η υγεία και επισήμανε πόσες δυνατότητες υπάρχουν στην σημερινή εποχή, όταν π.χ. το 2005 δεν υπήρχαν καν smart phones».
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Κατηγορεί το ΝΑΤΟ για «επιθετικές ενέργειες» στη Βαλτική μετά την απόπειρα της Εσθονίας να συλλάβει δεξαμενόπλοιο
Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα το ΝΑΤΟ ότι πραγματοποιεί «επιθετικές ενέργειες» στη Βαλτική Θάλασσα, ενέργειες.
Εγκρίθηκε ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός του ΠΟΥ για τα επόμενα δύο χρόνια με φόντο την αποχώρηση των ΗΠΑ το 2026
Τα κράτη μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενέκριναν σήμερα αναθεωρημένο προϋπολογισμό ύψους 4,2 δισεκ..
Παπούα Νέα Γουινέα: Σεισμός 6,4 βαθμών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά του Άνγκοραμ, στη βορειοδυτική Παπούα.
Ισραήλ: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν – Στόχος τους ο υπουργός Άμυνας
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι συνέλαβαν δύο Ισραηλινούς που πιστεύεται ότι κατασκόπευαν.