Μέρκελ: Μακρύς ο δρόμος για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ

Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν μέχρι να επιτύχουν την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Γερμανία επιδιώκει την επίτευξη του στόχου αυτού.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βελιγράδι, μαζί με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, η Μέρκελ τόνισε ότι είναι προς το γεωστρατηγικό συμφέρον των μελών της ΕΕ να ενταχθούν στο μπλοκ οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

“Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί προτού η Σερβία και ολόκληρη η περιοχή να γίνουν επιτέλους μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι ο κοινός μας στόχος”, είπε η Μέρκελ.

“Εμείς, που είμαστε ήδη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι είναι απολύτως γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος για εμάς να συμπεριλάβουμε αυτές τις χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Μέρκελ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι βλέπει τα έξι κράτη των Δυτικών Βαλκανίων -Σερβία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Κοσσυφοπέδιο- ως μελλοντικά μέλη της ΕΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα