Μέρκελ για Brexit: Οι Βρετανοί ν’ αποφασίσουν ποιο δρόμο θ’ ακολουθήσουν

Η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι μπορεί να αποτράπηκε ένα άτακτο Brexit στο τέλος Μαρτίου, αλλά τα πάντα πλέον εναπόκεινται από τις αποφάσεις που θα λάβουν οι Βρετανοί βουλευτές.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Ντόναλντ Τουσκ, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, Πρόεδρος της Κομισιόν, αναφέρθηκαν στη χθεσινή συμφωνία αναφορικά με το Brexit.

Ο Τουσκ τόνισε ότι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκωδικοποίησε τις χθεσινές αποφάσεις που ελήφθησαν από κοινού με τη Βρετανία και εξέφρασε την ικανοποίηση του γι’ αυτήν την εξέλιξη. Πρόσθεσε δε ότι μέχρι τις 12/4 όλα είναι πιθανά και ελπίζει για το καλύτερο.

Παράλληλα η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγγέλα Μέρκελ δήλωσε με αφορμή τα παραπάνω ότι «αποτρέψαμε προς το παρόν το ενδεχόμενο άτακτης εξόδου της Μ. Βρετανίας στις 29/3, αλλά εναπόκειται στους Βρετανούς βουλευτές ν’ αποφασίσουν ποιο δρόμο θ’ ακολουθήσουν στο εξής.»

Πρόσθεσε επίσης ότι θα διεξαχθούν συνομιλίες με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό μέχρι τις 12/4. Μέχρι τότε η Βρετανία θα πρέπει να έχει αποφασίσει αν επιθυμεί να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Σχετικά Νέα