

Η καγκελάριος της Γερμανίας Aνγκελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τους Γερμανούς να τηρήσουν τους πιο αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης, τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά ήταν αναγκαία προκειμένου να αναχαιτιστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.
Και τα δύο κοινοβούλια ενέκριναν αυτήν την εβδομάδα το λεγόμενο «φρένο έκτακτης ανάγκης», την τροπολογία στη Νομοθεσία περί προστασίας από μεταδιδόμενα νοσήματα, που δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ευτύτερες εξουσίες στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
«Είναι κάτι καινούριο στον αγώνα μας κατά της πανδημίας. Και είμαι πεπεισμένη ότι χρειαζόταν κατεπειγόντως», είπε η καγκελάριος στο εβδομαδιαίο podcast της. «Εξυπηρετεί τον σκοπό, πρώτα να επιβραδύνουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας, μετά να το σταματήσουμε και τέλος να το αντιστρέψουμε», πρόσθεσε.
Όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία δίνει αγώνα για να περιορίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας, αλλά οι προσπάθειες περιπλέκονται από το πιο μεταδοτικό στέλεχος Β117 του νέου κορονοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία αλλά και τη σχετικά βραδεία έναρξη των εμβολιασμών.
Αν ο αριθμός των μολύνσεων μειωθεί τις επόμενες εβδομάδες, τα συστηματικά τεστ θα βοηθήσουν ώστε να επιτραπεί μια ελεγχόμενη χαλάρωση των περιορισμών, υποσχέθηκε η Μέρκελ. «Και η εμβολιαστική εκστρατεία μας αποκτά ορμή. Είναι το κλειδί για να ξεπεράσουμε την πανδημία. Είμαι πεπεισμένη ότι αν καταφέρουμε τώρα να μειώσουμε τις μολύνσεις, σημαντικά και γρήγορα, θα μπορούμε να τις χαλαρώσουμε βήμα προς βήμα στο άμεσο μέλλον», συνέχισε.
«Ας κάνουμε τώρα ότι είναι απαραίτητο, ξανά, και όλοι μαζί να επιδείξουμε ο ένας στον άλλον σεβασμό και υπευθυνότητα», κατέληξε.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.