Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Ιούλ 12th, 2016

Μέρκελ:Είμαι σίγουρη ότι το ζήτημα των ιταλικών τραπεζών θα επιλυθεί με καλό τρόπο

angela-merkel-3Η Theresa May καλείται να αποφασίσει τις νέες σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου – Ε.Ε., σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος
Αισιόδοξη ότι δε θα υπάρξουν δραματικές εξελίξεις στην Ιταλία και τις ιταλικές τράπεζες, αλλά ότι τα ζητήματα αυτά θα επιλυθούν με καλό τρόπο, εμφανίστηκε με σημερινές (12/7) δηλώσεις της η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
Ειδικότερα, κατέστησε σαφές πως «σε ό,τι αφορά την Ιταλία υπάρχουν εντατικές συνομιλίες της ιταλικής κυβέρνηση με την Κομισιόν, ενώ σήμερα συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών».
«Είμαι πεπεισμένη ότι τα ζητήματα που πρέπει να αποφασιστούν εκεί θα επιλυθούν με καλό τρόπο. Συνολικά, δεν βλέπω κρίσιμες εξελίξεις», υπογράμμισε η Merkel, η οποία μίλησε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Enda Kenny, πρωθυπουργό της Ιρλανδίας.
Παράλληλα, η γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε και στη νέα πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, σημειώνοντας πως η Theresa May καλείται να αποφασίσει τι είδους σχέσεις θα έχει η χώρα της με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την ιστορική απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε.. «Το καθήκον της νέας πρωθυπουργού θα είναι να αποσαφηνίσει το ερώτημα τι είδους σχέση θέλει να οικοδομήσει η Βρετανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε συγκεκριμένα.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo