

Εάν η Δύση προμήθευε πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, τότε η Μόσχα θα μπορούσε να θεωρήσει ότι τέτοια μεταφορά ισοδυναμεί με επίθεση στη Ρωσία, παρέχοντας λόγους για πυρηνική απάντηση, προειδοποίησε την Τρίτη ο Ρώσος αξιωματούχος ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Οι New York Times ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι είχαν προτείνει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να δώσει στην Ουκρανία πυρηνικά όπλα, αν και εκφράστηκαν φόβοι ότι ένα τέτοιο βήμα θα είχε σοβαρές επιπτώσεις.
“Αμερικανοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι συζητούν σοβαρά τις συνέπειες της μεταφοράς πυρηνικών όπλων στο Κίεβο”, δήλωσε στο Telegram ο Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Ρωσίας από το 2008 έως το 2012.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ακόμη και η απειλή μιας τέτοιας μεταφοράς πυρηνικών όπλων θα μπορούσε να θεωρηθεί προετοιμασία για πυρηνικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
“Η πραγματική μεταφορά τέτοιων όπλων μπορεί να εξισωθεί με το τετελεσμένο γεγονός (fait accompli) μιας επίθεσης κατά της χώρας μας”, σύμφωνα με το πρόσφατα επικαιροποιημένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, δήλωσε.
Σχετικά Νέα
Ιράν: Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 224 ανθρώπους
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί εναντίον του Ιράν από την Παρασκευή (13/6) έχουν αφήσει τουλάχιστον 224.
Μακρόν για τη Μέση Ανατολή: Δε συμμετείχαμε σε καμία επιχείρηση του Ισραήλ – Δε μπορεί ο Πούτιν να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο
Η Γαλλία δεν συμμετείχε σε καμία «αμυντική επιχείρηση» του Ισραήλ κατά της ιρανικής απάντησης.
Ισραηλινοί συνελήφθησαν για διαβίβαση μυστικών πληροφοριών στο Ιράν
Η αστυνομία συνέλαβε δύο Ισραηλινούς ως ύποπτους για «εκτέλεση αποστολών για Ιρανούς τις τελευταίες.
Χτυπήματα δίχως τέλος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν: Νεκρός ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης – «Το Ισραήλ σύντομα δε θα είναι κατοικήσιμο»
Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν για ακόμα ένα βράδυ. Η Τεχεράνη.