Μεντβέντεφ: Η Ρωσία έχει αρκετά όπλα για να συνεχίσει στην Ουκρανία

Στη διαβεβαίωση ότι η Ρωσία διαθέτει αρκετά αποθέματα όπλων για να συνεχίσει της μάχες στην Ουκρανία προχώρησε ο πρώην πρόεδρος της χώρας Νμίτρι Μεντβέντεφ, απαντώντας σε αναφορές από τη Δύση ότι η Μόσχα έχει εξαντλήσει τους πυραύλους και το πυροβολικό της.

«Οι αντίπαλοί μας παρακολουθούν, κάνουν περιοδικά δηλώσεις ότι δεν έχουμε αυτό ή εκείνο… Θέλω να τους απογοητεύσω. Έχουμε αρκετά από όλα», είπε ο Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εργοστάσιο Καλάσνικοφ στο Ιζέφσκ, περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ εθεάθη να επιθεωρεί τουφέκια Καλάσνικοφ, βλήματα πυροβολικού, πυραύλους και drones.

Ουκρανοί και δυτικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι είπαν ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει έλλειψη όπλων αφού εκτόξευσε χιλιάδες βλήματα πυροβολικού και πυραύλους κατά της Ουκρανίας από τότε που εισέβαλε ακριβώς πριν από 11 μήνες.

Ο Μεντβέντεφ είπε στους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ότι τα drones είχαν ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση για αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν χρησιμοποιήσει drones σε πολλαπλές επιθέσεις από την αρχή του πολέμου, καθώς είναι σχετικά φθηνά, ακριβή και θεωρούνται ασφαλέστερα από τα επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το Ιράν προμήθευσε τη Ρωσία με τα λεγόμενα drones – καμικάζι καθώς και πυραύλους εδάφους-αέρος για τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα νέες δυτικές κυρώσεις στην Τεχεράνη.

Ο Μεντβέντεφ, που κάποτε θεωρούνταν από τη Δύση ως η μεγαλύτερη ελπίδα της για προσέγγιση με τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος μεταξύ 2008-2012, έχει γίνει μια από τις πιο επιθετικές φιλοπολεμικές φωνές της Ρωσίας.

Μετά την παραίτησή του από την προεδρία το 2012 για να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην ανώτατη θέση, ο Μεντβέντεφ υπηρέτησε σχεδόν οκτώ χρόνια ως πρωθυπουργός της Ρωσίας πριν παραγκωνιστεί στις αρχές του 2020.

Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ισχυρού Συμβουλίου Ασφαλείας και τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε επικεφαλής μιας νέας στρατιωτικής-βιομηχανικής επιτροπής για την επίβλεψη της παραγωγής όπλων για την υποστήριξη του πολέμου.

Την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι μια ρωσική ήττα στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα