

Οποιαδήποτε απόπειρα να συλληφθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν από ξένη χώρα μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του την περασμένη εβδομάδα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) θα ισοδυναμούσε με “κήρυξη πολέμου” εναντίον της Μόσχας, προειδοποίησε σήμερα ο σύμμαχός του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
“Ας το φανταστούμε (…) Ο αρχηγός κράτους μιας πυρηνικής δύναμης μεταβαίνει ας πούμε για παράδειγμα στη Γερμανία και συλλαμβάνεται. Τι είναι αυτό; Μια κήρυξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας”, δήλωσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ ο Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σήμερα δεύτερος στην ιεραρχία του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Αν αυτό συμβεί, τότε “όλες οι δυνατότητές μας, πυραυλικές και άλλες, θα πέσουν πάνω στην Μπούντεσταγκ, το γραφείο του καγκελαρίου και ούτω καθεξής”, πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος συνηθίζει τις ηχηρές δηλώσεις.
Η παραστατική αυτή προειδοποίηση έγινε αφού το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που έχει την έδρα του στη Χάγη, εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ένταλμα σύλληψης εναντίον του Πούτιν για το έγκλημα πολέμου της “απέλασης” παιδιών από την Ουκρανία στο πλαίσιο της επίθεσης της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας.
Χθες, Τετάρτη, το ΔΠΔ κατήγγειλε τις “απειλές” εναντίον του που προέρχονται από τη Μόσχα, αφού η ρωσική δικαιοσύνη ανακοίνωσε πως αρχίζει ποινική έρευνα σε βάρος δικαστών του και του εισαγγελέα του, του Καρίμ Καν.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μεντβέντεφ είχε ήδη απειλήσει το ΔΠΔ με πυραυλικό πλήγμα, καλώντας τους δικαστές του “να κοιτάζουν προσεκτικά τον ουρανό”.
Η Ρωσία, η οποία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ, χαρακτήρισε “άκυρο και μηδέποτε γενόμενο” το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πούτιν.
Σχετικά Νέα
Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας
«ΗΤουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις για μία εκεχειρία, αλλά και για τη διαρκή.
Γ. Σάαρ: Το Ισραήλ αποδέχεται πλήρως το σχέδιο του προέδρου Τραμπ για την αποστολή βοήθειας στη Γάζα
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκίντεον Σάαρ δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ αποδέχεται πλήρως.
-
Πάπας Λέων: Η πρώτη προσευχή του στο Βατικανό – «Τέλος ο πόλεμος, ποτέ ξανά»
Ο Πάπας Λέων 14ος πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής την πρώτη Κυριακάτικη Λειτουργία και.
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Όχι άλλους πολέμους» – Τι είπε στο πρώτο κυριακάτικο μήνυμά του
Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ απευθύνθηκε στις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου για «όχι άλλους πολέμους».