Μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων: Δεχόμαστε απειλές για τα μέτρα

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. Όπως είπε η επιτροπή έχει δεχθεί απειλές για τα μέτρα που προτείνει.

Απειλητικά μηνύματα τόσο ανώνυμα όσο και επώνυμα δέχεται η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων όπως κατήγγειλε το μέλος της και καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΑ η επιτροπή δέχεται απειλητικά email για τα μέτρα που ελήφθησαν σε σχέση με το πρόσφατο lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Για την εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Χατζηχριστοδούλου είπε ότι πλέον βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ωστόσο επισήμανε πως κάποια από τα μέτρα θα παραμείνουν τον Δεκέμβριο αλλά και τον Ιανουάριο.

Σε ερώτηση αν μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουμε mini lockdown, ο καθηγητής έκανε λόγο για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων. «Ο εμβολιασμός αναμένεται στις αρχές του έτους αλλά ακόμη και τότε τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια», σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Και τόνισε: «Περιμένουμε το εμβόλιο σαν μάνα εξ ουρανού».

Σχετικά Νέα