

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, προσερχόμενη στο θέατρο Λα Σκάλα του Μιλάνου για τα εγκαίνια της σεζόν με το έργο “Μπορίς Γκοντουνόφ”, δήλωσε ότι “δεν έχουν νόημα οι αντιπαραθέσεις για το ό,τι το θέατρο του Μιλάνου επέλεξε να ξεκινήσει τη νέα του σεζόν με ένα ρωσικό έργο”.
“Ως γνωστόν, έχω μια ξεκάθαρη θέση σε ό,τι αφορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά εμείς δεν τα έχουμε βάλει με τον ρωσικό πολιτισμό, τον ρωσικό λαό ή την ιστορία του”.
Στη Λα Σκάλα βρίσκεται και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η οποία πριν ανοίξει η αυλαία, τόνισε:
“Δεν πρέπει να αφήσουμε τον Πούτιν να καταστρέψει τη φανταστική αυτή χώρα. Πιστεύω ότι ο Ντοστογιέφσκι, ο Τσαϊκόφσκι, ο Τολστόι είναι εξαιρετικοί, είμαι εδώ για να απολαύσω την όπερα”.
Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, τέλος, ο οποίος επευφημήθηκε με πέντε λεπτών χειροκρότημα, δήλωσε ότι “ο ρωσικός πολιτισμός δεν μπορεί να σβηστεί”.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.