

Με αναφορά στην σημερινή Ημέρα Μνήμης αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων, σε μήνυμά της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τόνισε ότι «το μουσείο που στην Ιταλία θα αφιερωθεί στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων είναι ένας θεσμός ο οποίος θα συμβάλλει καθοριστικά, ώστε η βαρβαρότητα του ναζιστικού και φασιστικού εγκληματικού σχεδίου και η ντροπή των ρατσιστικών νόμων του 1938 να μην σκεπαστούν από την λήθη».
«Είναι χρέος μας να καλλιεργούμε, κάθε ημέρα που περνά, την μνήμη των όσων συνέβησαν και να αυξήσουμε, διαρκώς, την επίγνωση τους στην νέα γενιά», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Η Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε, επίσης, ότι «ο αντισημιτισμός είναι μια μία πληγή, ένα κακό που πρέπει να ξεριζωθεί σε κάθε του μορφή, παλαιότερη και σύγχρονη» και ότι «η προσπάθεια αυτή αποτελεί, για την κυβέρνησή της, σαφή προτεραιότητα».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Υπουργική διάσκεψη στο Βερολίνο για την ενίσχυση των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ
Η Υπουργική Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Βερολίνο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις ολοκληρώθηκε με τη.
Η Εσθονία ανέφερε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος
Οι εσθονικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της.