

«Με έχουν αποδοκιμάσει από τότε που ήμουν δεκαέξι χρόνων, θα μπορούσα να πω ότι έχω τον τίτλο του επίτιμου ιππότη της αποδοκιμασίας», είπε η Τζόρτζια Μελόνι με ειρωνική διάθεση.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός μετέβη στο Ρίμινι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το συνέδριο του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, που είναι και το μεγαλύτερο της χώρας. «Θέλησα να δώσω το παρών, σε ένδειξη σεβασμού προς το συνδικάτο», είπε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
Παράλληλα, απευθυνόμενη σε μέρος των συνέδρων που την αποδοκίμασαν, πρόσθεσε ότι ευχαριστεί και όσους διαφωνούν μαζί της και εκφράζουν την αποδοκιμασία τους.
Σύμφωνα με την Ιταλίδα πρωθυπουργό, «η αντιπαράθεση είναι θετική, έχει και παιδαγωγική αξία, διότι είναι ένδειξη μιας κοινής μοίρας», διότι «η ανταλλαγή απόψεων είναι χρήσιμη και αναγκαία».
Σε σχέση με την δράση της κυβέρνησής της, η Μελόνι υπογράμμισε ότι «εργάζεται με στόχο την μείωση της φορολογικής πίεσης, την γραφειοκρατική απλοποίηση και την δημιουργία μας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και στον κάθε φορολογούμενο».
«Τον πλούτο τον δημιουργούν οι επιχειρήσεις, μαζί με τους εργαζόμενούς τους και το κράτος πρέπει να εγκρίνει δίκαιους κανόνες με στόχο την αναδιανομή, διότι βοηθώντας επιχειρήσεις και εργαζόμενους να παράγουν πλούτο, οι θετικές συνέπειες ευνοούν όλους», δήλωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.
Καταδίκασε, τέλος, τόσο «επιθέσεις ακροδεξιών στοιχείων σε βάρος του συνδικάτου Cgil» όσο και «πράξεις αναρχικών ομάδων, το σημείο αναφοράς των οποίων είναι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες».
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Απρίλιο
Οριακά βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν έδειξε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, μετριάζοντας.
Υψηλόβαθμος Σουηδός διπλωμάτης συνελήφθη για κατασκοπεία στη χώρα του σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση
Η σουηδική υπηρεσία ασφαλείας (Säpo) συνέλαβε έναν Σουηδό υψηλόβαθμο διπλωμάτη ως ύποπτο για κατασκοπεία,.
Ανοιχτή η ΕΕ στο να προχωρήσει σε «στοχευμένες αλλαγές» στον νόμο για την τεχνητή νοημοσύνη
Ανοιχτή στο να τροποποιήσει το νόμο περί τεχνητής νοημοσύνης της ΕΕ μετά από μια.
Σεισμός ταρακούνησε τη Νάπολη – Στους δρόμους έντρομοι κάτοικοι και τουρίστες
Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών καταγράφηκε στις 12:07 (τοπική ώρα), στην περιοχή Κάμπι Φλεγκρέι, λίγο.