

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος των ισπανικών αερογραμμών, η εταιρεία θα μειώσει τον στόλο της, τον αριθμό των προορισμών της και τη συχνότητα των δρομολογίων της, ενώ θα παρατείνει την αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων της μέχρι τον Δεκέμβριο.
Μιλώντας στην εφημερίδα El Pais ο Λουίς Γκαγιέγο «η Iberia θα είναι μικρότερη αλλά θα επιβιώσει, πράγμα που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα το καταφέρουν άλλες αεροπορικές εταιρείες.Θα είναι μικρότερη δυστυχώς, με την χωρητικότητα προσαρμοσμένη στη ζήτηση. θα έχουμε λιγότερα αεροπλάνα, λιγότερες πτήσεις, λιγότερους προορισμούς».
Η εταιρεία, με έδρα τη Μαδρίτη χάνει 7 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα από τα περιοριστικά μέτρα και έχει αναγκαστεί να καθηλώσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της. Η Iberia, όπως είπε ο Γκαγιέγο, έχει ήδη αποσύρει 17 Airbus A340-600 από το στόλο της, ενώ η ανάκαμψη στα επίπεδα του 2019 για τον τομέα αυτόν δεν προβλέπει να επιτευχθεί μέχρι το 2023-24.
Τον Μάιο η εταιρεία εξασφάλισε δάνεια με κρατική εγγύηση ύψους 1 δισ. ευρώ για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση.
Σχετικά Νέα
ΟΠΑΠ: Χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο μέρισμα οι μετοχές από 7/5
Δικαιούχοι του υπολοίπου μερίσματος για τη χρήση 2024 είναι οι μέτοχοι της εταιρείας που.
Σε μεικτό έδαφος οι ευρωαγορές – 12ήμερο σερί κερδών για τον βρετανικό FTSE 100
Σε μεικτό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ευρωαγορές, μετά το μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων και.
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα €818,3 εκατ. τα καθαρά κέρδη προς τους μετόχους – Μέρισμα €0,40 αυξημένο κατά 60%
Στα €818,3 εκατ. διαμορφώθηκαν το 2024 τα καθαρά κέρδη προς τους μετόχους του ομίλου.
Eurobank: Αίτημα για Squeeze Out της Hellenic Bank
Αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου κατέθεσε η Eurobank για εξάσκηση του Δικαιώματος Εξαγοράς (Squeeze.