

Μείωση κατά 5,6% σημείωσε η παραγωγή ασφαλίστρων το πεντάμηνο του 2020, αγγίζοντας τα 1,59 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για την παραγωγή ασφαλίστρων Ιανουαρίου-Μαΐου 2020.
Ειδικότερα, στον κλάδο ζωής η παραγωγή κυμάνθηκε στα 715 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 11,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Σε ό,τι αφορά τον κλάδο «Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις (unit linked)» σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 32,5%, ενώ στον κλάδο «Ασφαλίσεις Ζωής» σημειώθηκε μείωση της τάξης του 13,8%. Οι κλάδοι «Εργασίες κεφαλαιοποίησης» και «Διαχείριση συλλογικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων» παρουσίασαν επίσης μείωση της τάξης του 32,2% και 35,1%, αντίστοιχα.
Στον κλάδο ζημιών παρατηρήθηκε μικρή μείωση 0,3% με την παραγωγή να κυμαίνεται στα 872,26 εκατ. ευρώ. Όσο αφορά την αστική ευθύνη οχημάτων, η παραγωγή άγγιξε περίπου τα 292,84 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 8,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ η παραγωγή στους λοιπούς κλάδους ζημιών αυξήθηκε κατά 4,5%, φτάνοντας περίπου στα 579,42 εκατ. ευρώ.
Σχετικά Νέα
-
Wall Street: Κλείσιμο με σημαντική πτώση
Σε νέο sell-off «παραδόθηκε», τη Δευτέρα, το χρηματιστήριο της Wall Street, στη σκιά της.
ΑΑΔΕ: Σε ποιους κλάδους απλώνεται το “ψηφιακό μάτι” της – Οι επιχειρήσεις που μπαίνουν στο μικροσκόπιο
Σε χώρους δεξιώσεων και πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι τα εταιρικά πάρτι ή.
Πληρωμή με IRIS: Τι αλλάζει στις επιχειρήσεις και από πότε
Από την 1η Νοεμβρίου κάθε επιχείρηση θα πρέπει να έχει προσαρμόσει τα POS της.
«Καθ’ οδόν» 2 νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου – Τι αλλάζει σε σχολάζουσες κληρονομιές, και δωρεές
Η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και η απλοποίηση των διαδικασιών για την αποτελεσματική αξιοποίηση.