

Σημαντικά μειωμένες από πέρυσι ήταν οι τιμές εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Σεπτέμβριο κυρίως λόγω κατακόρυφης πτώσης των τιμών της ενέργειας, αν και παρουσίασαν υψηλό ρυθμό αύξησης σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία, με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Σεπτέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη Σεπτεμβρίου 2022, παρουσίασε μείωση 9,2% έναντι αύξησης 25,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2022 με το 2021.
Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον δείκτη Αυγούστου 2023, παρουσίασε αύξηση 3,9% έναντι μείωσης 2,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2022.
Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2022 – Σεπτεμβρίου 2023, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2021 – Σεπτεμβρίου 2022, παρουσίασε μείωση 6,6% έναντι αύξησης 30,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Όπως προαναφέρθηκε, η ετήσια μείωση προέκυψε κυρίως από τη μεγάλη υποχώρηση των τιμών της ενέργειας, καθώς η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού παρουσίασε πτώση κατά 55%, ενώ η άντληση αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου ήταν μειωμένη κατά 16,9%.
Παρομοίως, η σημαντική αύξηση από τον Αύγουστο επηρεάστηκε κυρίως από το μηνιαίο άλμα 10% στις τιμές του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Σχετικά Νέα
«Καθ’ οδόν» 2 νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου – Τι αλλάζει σε σχολάζουσες κληρονομιές, και δωρεές
Η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και η απλοποίηση των διαδικασιών για την αποτελεσματική αξιοποίηση.
e- ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε από αύριο στα ΑΤΜ – Αναλυτικά οι πληρωμές έως τις 25 Απριλίου
Μια σειρά από παροχές και επιδόματα θα πληρώσουν από αύριο, Τρίτη του Πάσχα, 22.
Πότε θα φτάσει ο ασφαλιστικός μας βίος στην οθόνη του κινητού
Προσωποποιημένη πληροφορία, στην οθόνη του υπολογιστή ή ακόμη και στο κινητό, θα μπορούν να.
Τουρισμός: Πάνω οι αφίξεις αλλά στάσιμα τα έσοδα
Με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει και την εικόνα των κρατήσεων να.