

Στην πρώτη μείωση επιτοκίων μετά από μια δεκαετία προχώρησε όπως αναμενόταν η Fed μετά τη διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε το κόστος δανεισμού στο εύρος του 2%-2,25% από 2,25%-2,5%.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ η απόφαση μείωσης των επιτοκίων πάρθηκε λόγω της στασιμότητας του πληθωρισμού και της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 8-2 μεταξύ των μελών της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής που συνεδρίαζε από χτες.
Οι Αξιωματούχοι της Fed Ρόζενγκρεν και Τζορτζ που ψήφισαν κατά της μείωσης, τάχθηκαν υπέρ της μη μεταβολής των επιτοκίων.
Μετά την αναμενόμενη αυτή απόφαση, οι βασικοί δείκτες της Wall Street δεν αντέδρασαν θεαματικά, συνεχίζουν να καταγράφουν οριακές μεταβολές.
Σχετικά Νέα
Ανέκαμψε ο χρυσός μετά την κατρακύλα της Δευτέρας
Ενισχύθηκαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, με τους επενδυτές να επιστρέφουν στο πολύτιμο.
Το στοίχημα των επενδυτών στη Wall Street μετά το deal ΗΠΑ – Κίνας
Με ένα… ξέφρενο πάρτι υποδέχθηκαν οι παγκόσμιες αγορές το νέο μορατόριουμ 90 ημερών στους.
Με θετικό πρόσημο οι ευρωαγορές για τέταρτη μέρα σερί
Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν οι ευρωαγορές, στην πλειοψηφία τους, διατηρώντας το κλίμα αισιοδοξίας μετά.
Τσάνταλης: Μαζικό σφυρί για την ιστορική οινοποιία
Ένα μαζικό σφυρί εις βάρος της ιστορικής οινοποιίας Τσάνταλη αναρτήθηκε σήμερα στην πλατφόρμα των.