Μεικτή η εικόνα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Το χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρεί να ανατρέψει την αρνητική εικόνα των τελευταίων ημερών και να διατηρήσει τη στήριξη, ώστε να συντηρήσει την θετική τεχνική εικόνα του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,45% στις 804,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,48% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.916,75 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,42% στις 487,85 μονάδες.

Μεικτές είναι οι τάσεις που εκδηλώνονται στο ταμπλό σήμερα, με την αγορά να προσπαθεί να ανακόψει τους πωλητές που κυριαρχούσαν τις τελευταίες ημέρες και να υπερασπιστεί τα επίπεδα των 800 μονάδων. Εντούτοις, οι πωλητές παραμένουν στις επάλξεις, ενώ οι διορθώσεις που έχουν συντελεστεί δεν δείχνουν ακόμη ικανές να προσελκύσουν εκ νέου τους αγοραστές.

Το μεγάλο ερώτημα τώρα που κυριαρχεί είναι εάν η διόρθωση της αγοράς έχει ολοκληρωθεί, ή αν έχει ακόμη περιθώρια. Ανάλογα με την απάντηση κρίνεται και η επανενεργοποίηση των αγοραστών, οι οποίοι προς ώρας είναι περισσότερο επιλεκτικοί. Σαφέστατα, η πορεία των θεμελιωδών μεγεθών της εκάστοτε εταιρείας και ο κλάδος στον οποίο δραστηριοποιείται, σε συνδυασμό με τη φάση στην οποία βρίσκεται η οικονομία, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που θα επηρεάσουν τις επιλογές τους.

Τεχνικά τώρα, εάν χάσει το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, ο γενικός δείκτης θα πρέπει να υπερασπιστεί τις στηρίξεις στο επίπεδο των 780-790 μονάδων, ενώ στον αντίποδα η αντίσταση βρίσκεται στα επίπεδα των 810-820 μονάδων. Πλησίον της στήριξης των 1.910 μονάδων βρίσκεται και ο FTSE 25, ενώ έμπροσθεν έχει την αντίσταση των 1.960 – 1.970 μονάδων. Ο τραπεζικός βρίσκεται εντός του εύρους των στηρίξεων των 480-490 μονάδων, ενώ θα πρέπει να επανέλθει πάνω από τις 500 μονάδες, εάν δεν θέλει να δοκιμάσει και τις 470 μονάδες.

Πέραν όμως το επιφυλακτικό κλίμα που υπάρχει σήμερα στην Λ. Αθηνών, και στην Ευρώπη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται μεικτά πρόσημα, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού και την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ. Οι επενδυτές εξετάζουν επίσης την προοπτική για πρόσθετο οικονομικό πακέτο στις ΗΠΑ μετά την επικράτηση των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.

Ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Alpha Bank και Εθνική στηρίζουν το θετικό πρόσημο στην αγορά, με το +2,85% και +2,23% που καταγράφουν, με τις Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Φουρλής να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Aegean, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Σαράντης, Βιοχάλκο, Λάμδα και ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, Eurobank, Motor Oil, Jumb, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το -0,6%. Χωρίς μεταβολή τα Ελληνικά Πετρέλαια.

 

πηγή  capital.gr

Σχετικά Νέα