Μεικτή εικόνα στις ευρωαγορές

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα περισσότερα από τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ που επιχείρησε να αμβλύνει τις ανησυχίες για τα υψηλότερα επιτόκια και τον πληθωρισμό.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,15% στις 411,99 μονάδες. Παράλληλα, ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 κερδίζει 0,08%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,46%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,58% και ο γαλλικός CAC-40 χάνει 0,01%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 κερδίζει 0,14% και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο κατά 0,04%.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε χθες ότι η αμερικανική οικονομία “παραμένει ακόμα μακριά από τους στόχους για την απασχόληση και τον πληθωρισμό” και αναμένεται να χρειαστεί ένα χρονικό περιθώριο για να “επιτευχθεί σημαντική πρόοδος”. Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι ο πληθωρισμός παραμένει αδύναμος και δεν αναμένονται μεγάλες ή επίμονες πληθωριστικές πιέσεις, αν και η Fed περιμένει μια προσωρινή άνοδο του πληθωρισμού.

Στα μάκρο, το κλίμα στον μεταποιητικό τομέα στη Γαλλία βελτιώθηκε τον Φεβρουάριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, παρά τους περιορισμούς για τον κορονοϊό.

Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας εμφάνισαν ότι το κλίμα στη μεταποίηση σημείωσε άνοδο στις 97 μονάδες τον Φεβρουάριο έναντι του αναθεωρημένου επιπέδου των 96 μονάδων τον Ιανουάριο. Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 99 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, πτώση 70% στα καθαρά κέρδη για το 2020 ανακοίνωσε η Puma.

Παράλληλα, αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Telecom Italia στο δ΄ τρίμηνο παρά τη μείωση των εσόδων, εν μέρει χάρη στο νέο φορολογικό καθεστώς, και η εταιρεία επιβεβαίωσε το μέρισμα της για το έτος και τις μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις.

Εν τω μεταξύ, η Lloyds Banking Group ανακοίνωσε μειωμένα σχεδόν κατά το ήμισυ προ φόρων κέρδη για το δ΄ τρίμηνο του 2020, ενώ αρχίζει εκ νέου τη διανομή μερίσματος. Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 792 εκατ. στερλίνων (1,12 δισ. δολάρια), σε σχέση με τα 1,45 δισ. Στερλίνες για το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους.

Ακόμη, η Iberdrola SA ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν το 2020 παρά την πανδημία του κορονοϊού, με την ισπανική εταιρεία κοινής ωφελείας να προχωρά ταυτόχρονα σε αύξηση του μερίσματος για το έτος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα