Μεικτή εικόνα στην Ασία

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων για το ΑΕΠ α’ τριμήνου της Ιαπωνίας.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει κέρδη 0,03%.

Τα αναθεωρημένα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε 3,9% το α’ τρίμηνο, σε μια βελτίωση από την αρχική εκτίμηση για συρρίκνωση 5,1% και χαμηλότερα από τις μέσες προβλέψεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 4,8%.

“Αναμένουμε ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί και το β’ τρίμηνο, λόγω των εκτεταμένων περιοριστικών μέτρων, τα οποία θα πλήξουν ιδιαίτερα τον κλάδο των υπηρεσιών”, ανέφερε ο Makoto Tsuchiya, οικονομολόγος της Oxford Economics. “Ωστόσο, παραμένουμε αισιόδοξοι ότι ο ρυθμός ανάκαμψης θα αυξηθεί στο β’ εξάμηνο καθώς η εγχώρια ζήτηση ανακάμπτει υποστηριζόμενη από τους αυξανόμενους εμβολιασμούς”, πρόσθεσε.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, στην ηπειρωτική Κίνα οι Shanghai composite και Shenzhen component υποχωρούν 0,88% και 1,03% αντίστοιχα και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0,38%.

Εν τω μεταξύ στη Νότια Κορέα, ο Kospi κινείται πτωτικά κατά 0,11% ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,23%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα