«Μεικτή διδασκαλία» στα πανεπιστήμια της Ιταλίας λόγω κορωνοϊού

Η αντίστροφη μέτρηση ώστε να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα (21/9) τα πανεπιστήμια στην Ιταλία έχει ξεκινήσει και το πλάνο της «μεικτής διδασκαλίας» είναι αυτό που αναμένεται να ακολουθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη (17/9) ο υπουργός αρμόδιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση Γκαετάνο Μανφρέντι περίπου 50% των φοιτητών θα παρακολουθούν τα μαθήματα με φυσική παρουσία και οι υπόλοιποι από το σπίτι, με εξ αποστάσεως διδασκαλία χάρη στο διαδίκτυο.

Η δεύτερη αυτή λύση, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μπορεί να επιλεγεί κυρίως για νέους που δεν ζουν μόνιμα στις πόλεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και μένοντας σπίτι θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Η επιτροπή ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ρώμης, άλλωστε, έχει καταστήσει σαφές ότι οι μισές θέσεις στις πανεπιστημιακές αίθουσες πρέπει να μένουν πάντα κενές.

Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση Κόντε επέλεξε την αρωγή των νέων τεχνολογιών για να μπορέσει να εγγυηθεί την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας μέσα σε όλους τους χώρους των πανεπιστημίων. Η χρήση της μάσκας θα είναι πάντα υποχρεωτική μέσα στα ιταλικά πανεπιστήμια και, σε ότι αφορά τις εξετάσεις, θα μπορούν να γίνονται επίσης με φυσική παρουσία ή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σχετικά Νέα