Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές

Μεικτές τάσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Δευτέρα ακολουθώντας το ανάλογο κλίμα που επικράτησε νωρίτερα στις ασιατικές αγορές.

Ο γερμανικός δείκτης DΑΧ υποχωρεί κατά 0,38%, ο γαλλικός CAC 40 επίσης κινείται πτωτικά κατά 0, 43%, ενώ ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,10%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου ενισχύεται κατά 0,09% ενώ ο δείκτης της Ισπανίας υποχωρεί κατά 0,22%.

Νωρίτερα στην Ασία, τα χρηματιστήρια επίσης κατέγραψαν μεικτές τάσεις με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία για το εμπόριο της Κίνας. Σύμφωνα με την τελωνειακή υπηρεσία της Κίνας, οι εξαγωγές της χώρας σε όρους δολαρίου αυξήθηκαν 27,9% το Μάιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ετήσια αύξηση 32,1%.

Υπενθυμίζεται πως οι υπουργοί Οικονομικών της G7, των επτά πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, συμφώνησαν το Σάββατο να δεσμευτούν στην επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% ανά χώρα.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία μειώθηκαν απροσδόκητα τον Απρίλιο εξαιτίας της πτώσης της εγχώριας ζήτησης. Ειδικότερα, οι παραγγελίες για βιομηχανικά αγαθά μειώθηκαν 0,2% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,1% και έρχονται μετά από μια ανοδικά αναθεωρημένη άνοδο 3,9% τον Μάρτιο.

Οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία σημείωσαν άνοδο 9,5% τον Μάιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στην μεγαλύτερη ετήσια άνοδο των τελευταίων επτά ετών, ανέφερε η Halifax. Οι τιμές κατοικιών τον Μάιο διαμορφώθηκαν 1,3% υψηλότερα σε σχέση με τον Απρίλιο, όταν είχαν αυξηθεί 1,5%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα