

Μεικτές τάσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές στον απόηχο της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Κίνα που πέρασε σε αρνητικό έδαφος τον περασμένο μήνα, για πρώτη φορά έπειτα από δυο χρόνια και πλέον, καθώς βάρυνε η άτονη εσωτερική κατανάλωση.
Ο δείκτης κατέγραψε τον Ιούλιο μείωση 0,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την κινεζική εθνική στατιστική υπηρεσία.
Έπειτα από τον μηδενικό πληθωρισμό έναν μήνα νωρίτερα, αναλυτές που ερωτήθηκαν σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg προέβλεπαν ακόμη πιο θεαματική πτώση του δείκτη (–0,4%). Αν και στα χαρτιά το φαινόμενο μοιάζει κάτι ευνοϊκό, αφού θεωρητικά αυξάνει την αγοραστική δύναμη, χαρακτηρίζεται απειλή για κάθε οικονομία. Καθώς πολλοί καταναλωτές προτιμούν να μην ξοδεύουν, αναβάλλουν τις αγορές με την ελπίδα πως οι τιμές θα μειωθούν περαιτέρω.
Στο μεταξύ οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά 4,4% σε σύγκριση με πέρυσι με τους αναλυτές να αναμένουν μείωση 4,1% σε σχετική δημοσκόπηση.
Σε αυτό το κλίμα, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite χάνει 0,52% και ο Shenzhen Component υποχωρεί κατά 0,68%. Στο Χονκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,36%.
Στην Ιαπωνία, ο Nikkei έχασε 0,5% ενώ και ο Topix υποχώρησε κατά 0,3%. Στον αντίποδα στη Νότια Κορέα, ο Kospi κέρδισε 1,09% και τα κέρδη του Kosdaq έφτασαν το 2%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κινήθηκε οριακά θετικά.
Σχετικά Νέα
Τσάνταλης: Μαζικό σφυρί για την ιστορική οινοποιία
Ένα μαζικό σφυρί εις βάρος της ιστορικής οινοποιίας Τσάνταλη αναρτήθηκε σήμερα στην πλατφόρμα των.
Χρηματιστήριο: Τρίτη ημέρα ανόδου με εναλλαγή πρωταγωνιστών
Χωρίς διάθεση να διορθώσει εμφανίστηκε η Λεωφόρος Αθηνών, που συνέχισε για τρίτη ημέρα υψηλότερα.
ΟΛΠ: Παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων στην ΕΘΕ
Η ΟΛΠ Α.Ε. παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2024 στην Ένωση Θεσμικών.
ΓΣΕΒΕΕ: Πράσινος μετασχηματισμός με τις μικρές επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή
Στις εργασίες της, πρόσφατης, 11ης Συνάντησης Εταιρικών Μελών του Σωματείου “Διάζωμα”, με θέμα “Βιώσιμη.