Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Στις άλλες αγορές της ευρύτερης περιοχής, καταγράφηκαν μεικτές τάσεις με τους επενδυτές να αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έκθεση της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία περιγράφει λεπτομερώς τους οικονομικούς και πολιτικούς στόχους για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Σε αυτό το κλίμα, ο Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 40.109 μονάδες με κέρδη 0,5% ή 198,41 μονάδες. Την ίδια ώρα ο Topix υποχώρησε κατά 0,12% υποχωρώντας από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ που κατέγραψε την Παρασκευή.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο CSI 300 έχασε 0,16% ενώ στην Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύθηκε κατά 1,26%. Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κατέγραψε επίσης κέρδη 1,10% επιστρέφοντας στις συναλλαγές μετά την αργία της Παρασκευής.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX200 έχασε 0,13% στις 7.735,80 μονάδες μετά από το ιστορικό ρεκόρ της Παρασκευής.

Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τα τσιπ υπολογιστών σημείωσαν άνοδο, με την Renesas Electronics Corp. να σημειώνει άλμα 5,8% και την Advantest Corp. να ενισχύεται κατά 3,9%. Η Olympus καταγράφει κέρδη 7,4%.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτες το ιαπωνικό γεν παραμένει σχετικά αδύναμο έναντι του αμερικανικού δολαρίου και άλλων σημαντικών νομισμάτων, ενισχύοντας τα κέρδη των εξαγωγέων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα