Site icon The Indicator

Μεικτές τάσεις στην Ασία με το βλέμμα στις εμπορικές συνομιλίες με ΗΠΑ

Μεικτές τάσεις καταγράφουν σήμερα οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εμπορικές εξελίξεις μεταξύ των ΗΠΑ και των χωρών της ευρύτερης περιοχής την ώρα που τα ασιατικά νομίσματα έχουν ενισχυθεί λόγω της υποχώρησης του δολαρίου.

Σε αυτό το κλίμα, στην ηπειρωτική Κίνα, ο CSI 300 κερδίζει 0,95% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,8%.

Στην Ινδία, ο Nifty 50 υποχωρεί οριακά ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έμεινε σχεδόν αμετάβλητος.

Στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, οι αγορές ήταν κλειστές λόγω αργιών.

Η Ινδία φέρεται να πρότεινε μηδενικούς δασμούς στον χάλυβα, τα εξαρτήματα αυτοκινήτων και τα φαρμακευτικά προϊόντα σε αμοιβαία βάση και έως ένα ορισμένο ποσό εισαγωγών, ενώ η Μαλαισία δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ουάσινγκτον συμφώνησε για περαιτέρω συνομιλίες και ότι θα μπορούσε να υπάρξει μείωση των δασμών.

Ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ ​​Μπέσεντ δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ ήταν “πολύ κοντά σε ορισμένες συμφωνίες”, επαναλαμβάνοντας τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μια ημέρα νωρίτερα ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν ορισμένες συμφωνίες ήδη από αυτήν την εβδομάδα.

Στην Κίνα, θετικό είναι το επενδυτικό κλίμα, εν μέσω ενδείξεων ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο υιοθετούν μια πιο συμφιλιωτική προσέγγιση για την επίλυση των εμπορικών διαφορών, αφού κατέφυγαν σε δασμούς “οφθαλμού αντί οφθαλμού”.

 

Exit mobile version