

Με ισχυρά κέρδη κινούνται οι κινεζικοί δείκτες την Τετάρτη, συνεχίζοντας το χθεσινό τους ράλι που ακολούθησε την ανακοίνωση ενός νέου πακέτου μέτρων τόνωσης της οικονομίας από την κεντρική τράπεζα της χώρας.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,3% με οδηγό την ενέργεια και τους κλάδους των πρώτων υλών. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai σημειώνει άνοδο 1,6%, ενώ ο δείκτης CSI 300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει επίσης 1,6%.
Την Τρίτη οι δείκτες σημείωσαν άλμα μετά την ανακοίνωση από την κεντρική τράπεζα της χώρας ενός μπαράζ μέτρων τόνωσης της οικονομίας. Ο CSI 300 κατέγραψε τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη σε πάνω από τέσσερα χρόνια στον απόηχο των ανακοινώσεων.
Η κεντρική τράπεζα συνέχισε σήμερα τις κινήσεις για την τόνωση της ανάπτυξης, μειώνοντας το επιτόκιο στη διευκόλυνση μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης στο 2% από 2,3%. Αυτή είναι η δεύτερη μείωση του επιτοκίου σε περίπου τρεις μήνες.
Το γουάν ενισχύεται μετά τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας, φτάνοντας μέχρι και το 6,995 έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έσπασε το επίπεδο του 7,00 από τον Μάιο του 2023.
Στα υπόλοιπα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 χάνει 0,2%, ενώ και ο ευρύτερος Topix υποχωρεί σε ποσοστό 0,2%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει πτώση 1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0,2% παραμένοντας σε πτωτική τροχιά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Αυστραλία έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή σκαρφάλωσε 2,7% τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και επιβραδύνοντας από την άνοδο του Ιουλίου κατά 3,5%.
Σχετικά Νέα
Ανατριχίλα! Η στιγμή που ανοίγουν τον τάφο του Ιησού Χριστού
«Έχω μείνει άφωνος. Τα γόνατά μου τρέμουν, γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθει.
Ο Πούτιν παρακολούθησε τη λειτουργία της Ανάστασης αφού κήρυξε εκεχειρία στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν παρακολούθησαν μαζί με.
Καιρός: Με υψηλές θερμοκρασίες το σούβλισμα του οβελία
Με καλοκαιρία, χαμηλές εντάσεις ανέμων και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα γιορτάσουμε.
Συνάντηση του προέδρου της Συρίας με ένα μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του αμερικανικού Κογκρέσου
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα συναντήθηκε στη Δαμασκό με ένα μέλος.