Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές ενόψει της συνεδρίασης της Fed

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν μεικτά πρόσημα την Τρίτη, με τους επενδυτές να προσβλέπουν στην έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει οριακή άνοδο 0,01%. Οι μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, με πτώση 0,7%, ενώ οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής κερδίζουν κατά 0,2%.

O Dax σημειώνει απώλειες 0,04%. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC κερδίζει 0,04%. Οριακά κέρδη 0,08% καταγράφει στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια όταν ανακοινώσουν την τελευταία απόφαση πολιτικής τους την Τετάρτη και θα αξιολογήσουν την κίνηση για να αποκτήσουν καλύτερη αίσθηση της στάσης της κεντρικής τράπεζας στον πληθωρισμό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας, καθώς η Wall Street ετοιμαζόταν για την έναρξη της συνεδρίασης της Fed, ενώ οι ασιατικές αγορές σημείωσαν πτώση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα