Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τη Δευτέρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να στρέφουν τα βλέμματά τους σε μία ακόμη εβδομάδα εταιρικών αποτελεσμάτων και στο πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας από τον αντίκτυπο του κορονοϊού που συζητείται στις ΗΠΑ.

Στο ταμπλό, ο Euro Stoxx 600 χάνει 0,29% στις 355,29 μονάδες, με τον τεχνολογικό κλάδο να σημειώνει κέρδη 0,7% και τον τραπεζικό κλάδο να υποχωρεί 0,9%.

Στη Γερμανία, ο DAX ενισχύεται 0,59%. στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 0,68% και στη Γαλλία ο CAC-40 σημειώνει απώλειες 0,33%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 διολισθαίνει 1,29% και ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,67%

ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Mark Meadows δήλωσε την Κυριακή ότι “δεν είναι αισιόδοξος” ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα συμφωνία για νέα μέτρα οικονομικής τόνωσης, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο.

Οι ΗΠΑ έχουν εισέλθει σε “νέα φάση” της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει πλέον εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος της αμερικανικής επικράτειας, εκτίμησε χθες η ειδική και επικεφαλής της task force η οποία συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο, η Ντέμπορα Μπερξ, δημιουργώντας περαιτέρω αμφιβολίες για την προοπτική ανάκαμψης για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Minneapolis, Neel Kashkari τόνισε ότι το Κογκρέσο έχει την πολυτέλεια να δαπανήσει μεγάλα ποσά για την προσπάθεια φορολογικής ανακούφισης, και δήλωσε υπέρ ενός αυστηρού lockdown σε πανεθνικό επίπεδο διάρκειας τεσσάρων έως έξι εβδομάδων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίζουν να βρίσκονται στο επενδυτικό ενδιαφέρον, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο να δηλώνει την Κυριακή ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να ανακοινώσει “τις επόμενες μέρες” νέες δράσεις σχετικά με τις κινεζικές εταιρείες λογισμικού που η κυβέρνησή του θεωρεί ως απειλές για την εθνική ασφάλεια.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, η HSBC ανακοίνωσε “βουτιά” 65% στα προ φόρων κέρδη το α’ εξάμηνο του 2020. Παράλληλα η Heineken ανακοίνωσε ζημιές για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου ύψους 297 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα κέρδη 936 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2019 και η Societe Generale ανακοίνωσε ζημιές 1,26 δισ. ευρώ για το β’ τρίμηνο του 2020.

Σχετικά Νέα