Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από μια ισχυρή εβδομάδα, καθώς η πτώση των κερδών του τρίτου τριμήνου επιβραδύνεται.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε οριακή άνοδο 0,10%. Οι μετοχές του κλάδου τροφίμων και ποτών έκλεισαν με πτώση 0,5%, ενώ ο κλάδος εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου έκλεισε με άνοδο 1,3%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Dax έκλεισε με απώλειες 0,11%, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση, επίσης 0,11%. Αντίθετα, στο Παρίσι, ο CAC έκλεισε με άνοδο 0,18%.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός μειώνεται απότομα, με τις αυξήσεις των τιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο να επιβραδύνονται στο 4,6% τον Οκτώβριο από 6,7% τον Σεπτέμβριο. Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης έπεσε στο 2,9%, από 4,3% τον προηγούμενο μήνα.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι χαμηλότερος από τον Σεπτέμβριο και χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις. Οι προσδοκίες ότι η Federal Reserve τελειώσει με αυξήσεις επιτοκίων ενίσχυσαν τα σταθερά κέρδη των αμερικανικών μετοχών την περασμένη εβδομάδα.

Το δολάριο ΗΠΑ έπεσε σε χαμηλό δύο μηνών τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters, καθώς εντείνονται τα στοιχήματα για μείωση επιτοκίων μόλις τον Μάρτιο.

Στις ασιατικές αγορές, οι ιαπωνικές μετοχές έφτασαν για λίγο σε υψηλό 33 ετών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας, ενώ έκλεισαν με πτώση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα