Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Μεικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις εμφανίζουν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες στο ξεκίνημα της χρηματιστηριακής εβδομάδες, με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά καθώς συνεχίζονται οι πολιτικές διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ για την αύξηση του ορίου χρέους με την κρίσιμη ημερομηνία να πλησιάζει επικίνδυνα.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται οριακά κατά 0,06% στις 469,16 μονάδες, με διαφορετικά πρόσημα στους επιμέρους κλάδους του. Ενδεικτικά η υγειονομική περίθαλψη και τα οικιακά αγαθά ενισχύονται κατά 0,5% ενώ οι τράπεζες και οι εταιρείες εξορύξεων υποχωρούν κατά 0,5%.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,2% και βρίσκεται στις 16.238 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει επίσης 0,2% στις 7.477 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,2% στις 7.771 μονάδες.

Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας ο IBEX 35 στην Ισπανία σημειώνει άνοδο 0,25% και κινείται στις 9.272 μονάδες, ενώ αντίθετα ο FTSE MIB στην Ιταλία δέχεται σημαντικές πιέσεις και υποχωρεί στις 27.242 μονάδες με -1%.

Στις ΗΠΑ, όπου είναι στραμμένη η προσοχή της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, οι πολιτειακοί ηγέτες αναμένεται να συνεχίσουν σήμερα τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους της χώρας με την καταληκτική ημερομηνία να πλησιάζει επικίνδυνα.

Χτες, Κυριακή, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν “δύσκολες επιλογές” για το ποιοι λογαριασμοί θα μείνουν απλήρωτοι εάν δεν αυξηθεί το όριο και επανέλαβε την προειδοποίησή της ότι η χώρα θα μπορούσε να προχωρήσει σε αθέτηση χρέους την 1η Ιουνίου.

Νωρίτερα σήμερα, ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις αγορές της Ασίας με τον Nikkei στην Ιαπωνία να συνεχίζει ακάθεκτος το ράλι του με νέο άνοδο 0,9%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα