

Μεικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις εμφανίζουν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες στο ξεκίνημα της χρηματιστηριακής εβδομάδες, με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά καθώς συνεχίζονται οι πολιτικές διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ για την αύξηση του ορίου χρέους με την κρίσιμη ημερομηνία να πλησιάζει επικίνδυνα.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται οριακά κατά 0,06% στις 469,16 μονάδες, με διαφορετικά πρόσημα στους επιμέρους κλάδους του. Ενδεικτικά η υγειονομική περίθαλψη και τα οικιακά αγαθά ενισχύονται κατά 0,5% ενώ οι τράπεζες και οι εταιρείες εξορύξεων υποχωρούν κατά 0,5%.
Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,2% και βρίσκεται στις 16.238 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει επίσης 0,2% στις 7.477 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,2% στις 7.771 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας ο IBEX 35 στην Ισπανία σημειώνει άνοδο 0,25% και κινείται στις 9.272 μονάδες, ενώ αντίθετα ο FTSE MIB στην Ιταλία δέχεται σημαντικές πιέσεις και υποχωρεί στις 27.242 μονάδες με -1%.
Στις ΗΠΑ, όπου είναι στραμμένη η προσοχή της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, οι πολιτειακοί ηγέτες αναμένεται να συνεχίσουν σήμερα τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους της χώρας με την καταληκτική ημερομηνία να πλησιάζει επικίνδυνα.
Χτες, Κυριακή, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν “δύσκολες επιλογές” για το ποιοι λογαριασμοί θα μείνουν απλήρωτοι εάν δεν αυξηθεί το όριο και επανέλαβε την προειδοποίησή της ότι η χώρα θα μπορούσε να προχωρήσει σε αθέτηση χρέους την 1η Ιουνίου.
Νωρίτερα σήμερα, ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις αγορές της Ασίας με τον Nikkei στην Ιαπωνία να συνεχίζει ακάθεκτος το ράλι του με νέο άνοδο 0,9%.
Σχετικά Νέα
Αναστάτωση σε λούνα παρκ στην Κοζάνη: Χάλασε τρενάκι και κόπηκαν δύο βαγόνια
Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Κυριακής στο χώρο του λούνα-παρκ, στο κατάμεστο από κόσμο.
Ναύπλιο: Ο Αρχιμανδρίτης δίνει νέες εξηγήσεις για το χυδαίο βίντεο που έστειλε σε 12χρονο παιδί
Ο Αρχιμανδρίτης ετοιμάζεται να απολογηθεί στο Ναύπλιο, σε συνεργασία με τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί. Ο 40χρονος.
Καιρός αύριο: Με 30άρια ανήμερα του Αγίου Πνεύματος
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το.
Κοινωνικός Τουρισμός: Όλα τα ΑΦΜ για αιτήσεις από σήμερα – Πότε λήγει η προθεσμία
Η πλατφόρμα στο gov.gr θα παραμείνει ανοικτή ως τις 5 του μηνός οπότε και.