Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για την οικονομία της ζώνης του ευρώ και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve.

Οι επενδυτές περιμένουν την αρχική μέτρηση του δείκτη PMI για την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο, αλλά και τα πρακτικά της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ τα οποία αναμένεται να προσφέρουν νέα στοιχεία για τις προθέσεις της Fed τους επόμενους μήνες όσον αφορά την πορεία των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 436,24 μονάδες μετά το χθεσινό του κλείσιμο σε υψηλό τριών μηνών.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 14.432,19 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται επίσης 0,1% στις 6.664,75 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,3% στις 7.479,56 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX 35 χάνουν 0,3%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις ο τίτλος της Credit Suisse σημειώνει βουτιά άνω του 3% μετά την προειδοποίηση της ελβετικής τράπεζας ότι περιμένει να καταγράψει ζημιές προ φόρων έως 1,5 δισ. ελβετικά φράγκα ($1,58 δισ.) το δ’ τρίμηνο.

Η προειδοποίηση της τράπεζας έρχεται ενώ το Δ.Σ. ετοιμάζεται να ζητήσει από τους μετόχους το πράσινο φως για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως και 4 δισ. δολ.

Η ελβετική τράπεζα θα πραγματοποιήσει σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση των μετοχών για να ζητήσει την έγκριση τους προκειμένου να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα