Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Μικτές τάσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στο Brexit και στις αναφορές Βρετανών βουλευτών πως είναι ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο το Ηνωμένο βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να συναφθεί συμφωνία.

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,09%, ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,05% και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,25%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός δείκτης ΙΒΕΧ 35 σημειώνει πτώση 0,02% ενώ ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,08%.

Οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψαν χτες την πρόταση που θα επέτρεπε στους βουλευτές να αναλάβουν τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ατζέντας στις 25 Ιουνίου και να εισάγουν νόμο που θα αποκλείει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία τον Οκτώβριο.

Στο μέτωπο του εμπορίου ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε ελαφρώς πιο αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με την Κίνα. Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει “την αίσθηση” πως θα μπορούσε να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, απείλησε, ωστόσο, για μία ακόμη φορά ότι θα αυξήσει τους δασμούς σε βάρος των κινεζικών προϊόντων, στην αντίθετη περίπτωση. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε, επιπλέον, την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σχετικά Νέα