

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά από άλλη μια μέρα μεγάλης μεταβλητότητα στη Wall Street καθώς επενδυτές και αναλυτές προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους για το νέο περιβάλλον των υψηλότερων επιτοκίων που αναμένεται να διαμορφώσει τους επόμενους μήνες η Federal Reserve.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άλμα 2,1% στις 26.717,34 μονάδες σε μια ισχυρή ανοδική αντίδραση μετά το χθεσινό -2,5%.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί 1,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 1%.
Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει άνοδο 1,9%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άλμα 2,2%. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία κινούνται με μικρές απώλειες.
Οι δείκτες της Wall Street, αν και ξεκίνησαν με ισχυρά κέρδη τις συναλλαγές την Πέμπτη, έκλεισαν τελικά με αρνητικό πρόσημο, υποχωρώντας για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις επόμενες κινήσεις της Fed για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό. Οι αναλυτές περιμένουν έως και έξι αυξήσεις των επιτοκίων φέτος στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ ότι δεν θα επιτρέψει να εδραιωθεί ο πληθωρισμός.
Ο δείκτης S&P 500 έχασε 0,5% χθες και πλέον απέχει μόλις 10 μονάδες από την είσοδο του σε περιοχή διόρθρωσης, ήτοι μια πτώση 10% από το τελευταίο υψηλό στις 3 Ιανουαρίου. Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε λιγότερο από 0,1%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος έχει ήδη μπει σε περιοχή διόρθρωσης, έχασε 1,4%.
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Ο στρατός αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές σήμερα ότι εκτοξεύτηκε πύραυλος από την Υεμένη.
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από σήμερα
Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα Τετάρτη (23.04.2025) ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές και.
Τροχαίο στην Αττική Οδό: Νεκρός 20χρονος μοτοσικλετιστής
Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, το βράδυ της Τρίτης (22/04), στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς.
Kερδισμένοι από τα μέτρα Μητσοτάκη ενοικιαστές και συνταξιούχοι υπό όρους
Σε ρόλο Άγιοβασίλη ο Κ. Μητσοτάκης με τα μέτρα ενίσχυσης της κοινωνίας που ανακοίνωσε.