Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ανοδικές ως επί το πλείστον τάσεις, με την Κίνα να αποτελεί παραφωνία, καταγράφουν τα χρηματιστήρια στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού την Τρίτη, μετά από ακόμη ένα ράλι ιστορικών υψηλών στη Wall Street.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,81%, στις 29.117,50 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να κερδίζει 0,98%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,71%, ενώ, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai “χάνει” 0,28% και ο Shenzen 0,18%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με κέρδη 0,83%, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX200 κατέγραψε οριακή άνοδο 0,03%.

Στην Ιαπωνία, η ανοδική τάση ενισχύεται από το μίνι άλμα 2% που σημειώνει η μετοχή της Sony, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνουθ εντός της εβδομάδας. Οι πωλήσεις της εταιρείας ενισχύθηκαν, ιδιαίτερα στους βραχίονες video game και ταινιών, εν μέσω μέτρων περιορισμού λόγω πανδημίας.

Η Κίνα, την ίδια ώρα, επέβαλε εκ νέου ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε ορισμένες επαρχίες της προκειμένου να αντιμετωπίσει νέα ξεσπάσματα της πανδημίας του κορονοϊού, την ώρα που η επιβράδυνση της οικονομίας ανησυχεί τους επενδυτές.

Στη Νότια Κορέα, τα στοιχεία έδειξαν ότι το γ’ τρίμηνο η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 4% σε ετήσια βάση, λίγο χαμηλότερα των προβλέψεων, με τους αναλυτές ωστόσο να αναμένουν εκτίναξη της καταναλωτικής δαπάνης, καθώς η εμβολιαστική εκστρατεία προχωρά και τα κρούσματα Covid-19 σταδιακά μειώνονται.

“Το επενδυτικό κλίμα στην Ασία γενικά αντανακλά την ισχυρή απόδοση της Wall Street χθες, με την κατάσταση γύρω από την COVID-19 στην Κίνα να παραμένει στα ραντάρ των παραγόντων της αγοράς, καθώς τα μέτρα ελέγχου ενισχύονται”, ανέφερε ο Yeap Jun Rong, στέλεχος στρατηγικής αγοράς στην IG στη Σιγκαπούρη.

Οι μετοχές των εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ σημειώνουν πτώση, εν μέσω φόβων ότι το Πεκίνο ετοιμάζει φορολογικά βάρη επί της ακίνητης περιουσίας.

Η μετοχή της Evergrande Group βυθίζεται κατά 5,99%, με εκείνη της Vanke να χάνει 5,13% και εκείνη της Country Garden να καταγράφει απώλειες 3,67%.

Η κινεζική κυβέρνηση έλαβε μέσα στο σαββατοκύριακο έγκριση να προχωρήσει σε δοκιμαστική επιβολή νέου φορολογικού συστήματος επί περιουσιών σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες δεν προσδιορίστηκαν.

Οι δε μετοχές των εταιρειών ηλεκτρικών οχημάτων στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού ενισχύονται ισχυρά, μετά την ανακοίνωση της Hertz, χθες, περί παραγγελίας 100.000 οχημάτων από την Tesla μέχρι τα τέλη του 2022.

Στο Χονγκ Κονγκ, συγκεκριμένα, η μετοχή της BYD κερδίζει 3,63%, ενώ εκείνη της Xpeng 11,37%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα