Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα μετά το χθεσινό ρεκόρ του S&P 500 και εν μέσω αναφορών ότι η Evergrande πραγματοποίησε κάποιες πληρωμές στα ομόλογα της, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για το μέλλον του προβληματικού κολοσσού των ακινήτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Securities Times η China Evergrande Group μετέφερε 83,5 εκατ. δολ. σε λογαριασμό για την πληρωμή ομολόγου που έπρεπε να γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου. Οι μετοχές της εταιρείας σημειώνουν άλμα 3,9% στον απόηχο του δημοσιεύματος.

Ο κολοσσός των ακινήτων αγωνίζεται να συγκεντρώσει κεφάλαια για να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις δανειακές του υποχρεώσεις του και να μειώσει το υπέρογκο χρέος των 2 τρισ. γουάν συνολικά ($310 δισ.)

Στο ταμπλό ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,3%.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 ενισχύεται σε ποσοστό 0,3% στις 28.804,85 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει οριακές μεταβολές. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία κινούνται με μικρά κέρδη.

Στη Wall Street ο S&P 500 έκλεισε την Πέμπτη με μικρά κέρδη 0,3% σημειώνοντας νέο ρεκόρ στις 4.549,78 μονάδες. Ο δείκτης συμπλήρωσε επτά διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις στο κλίμα αισιοδοξίας που έχουν διαμορφώσει στις παγκόσμιες αγορές τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Παρά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα τριμήνου, αρκετές εταιρείες με παγκόσμιες δραστηριότητες προειδοποιούν ότι τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και η εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες θα πλήξουν τη λειτουργία τους το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα