

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη μετά τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street και ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται σε σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις από Ιαπωνία και Κίνα.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρές απώλειες 0,3% στις 29.452,66 μονάδες μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής και των λιανικών πωλήσεων.
Η ιαπωνική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Αύγουστο καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού σε πολλές περιοχές της Ασίας συνεχίζει να πλήττει τις εφοδιαστικές αλυσίδες.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 3,2% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση 0,5%.
Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν τον Αύγουστο για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες. Πιο αναλυτικά, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 3,2% τον Αύγουστο από ένα χρόνο νωρίτερα, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για πτώση 1%.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα Shanghai Composite κερδίζει 0,8% μετά τα τελευταία στοιχεία για τη μεταποιητικά δραστηριότητα.
Ο τομέας της μεταποίησης εμφάνισε βελτίωση τον Σεπτέμβριο, μετά την βουτιά του Αυγούστου, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός ΡΜΙ διαμορφώθηκε στις 50 από τις 49,2 μονάδες τον Αύγουστο, σύμφωνα με την έρευνα της Caixin και της IHS Markit. Μετρήσεις πάνω από το 50 δείχνουν επέκταση της δραστηριότητας και κάτω από το συγκεκριμένο επίπεδο συρρίκνωση.
Οι μετοχές της China Evergrande Group υποχωρούν σε ποσοστό 5,5% εν μέσω δημοσιευμάτων ότι ο κολοσσός των ακινήτων κινδυνεύει να χάσει και άλλες πληρωμές στα ομόλογα του.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άλμα 1,6%. Κέρδη σημειώνουν οι δείκτες σε Σιγκαπούρη, Ινδονησία και Ταϊβάν.
Σχετικά Νέα
ΟΔΔΗΧ: Προσφορές ύψους Στο 1.013 εκατ.ευρώ στη δημοπρασία εντόκων γραμματιών-Τι δείχνουν τα στοιχεία για την απόδοση
Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ διενεργήθηκε σήμερα, όπως ενημερώνει.
Wall Street: Ράλι μετά την πιθανή μείωση των δασμών στην Κίνα και τον… Πάουελ
Μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, καθώς.
Χρυσός: Υποχωρεί από τα υψηλά με απώλειες 3%
Ο χρυσός διεύρυνε την Τετάρτη τις απώλειες του, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά, σημειώνοντας.
Οι 19 πλουσιότερες οικογένειες στις ΗΠΑ απέκτησαν μέσα στο 2024…μια Ελβετία
Το 2024 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τους πλουσίους της Αμερικής. Σύμφωνα με.